Puolukka-marenkipiirakka
Jos pakkasestasi löytyy paljon puolukkaa tee osasta vaikka piirakka. Tässä piirakassa on spelttijauhoista tehty pohja, välissä kerros puolukoita ja päällä vielä kaunis pehmeä marenki. Makeaa ja hieman kirpeää.
Puolukka-marenkipiirakka
Pohja:
- 100g voita
- 3/4 dl intiaanisokeria
- 1 luomu kananmunan keltuainen
- 1 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl maitoa
Päälle:
- 2 dl jäisiä puolukoita
- 2 rkl sokeria
- 2 tl kookoshiutaleita
- 2 luomu kananmunan valkuaista
- 3/4 dl sokeria
Sekoita pehmeä voi ja sokeri sekaisin sähkövatkaimella, lisää kananmunan keltuainen ja vatkaa pieni hetki. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan. Lisää jauhot taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa, varovasti sekoittaen. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun (halkaisijaltaan 22cm) piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan. Sekoita jäisten puolukoiden joukkoon kaksi ruokalusikallista sokeria ja kookoshiutaleet. Ripottele puolukat tasaisesti pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset. Lisää vähitellen 3/4 dl sokeria ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa. Levitä valkuaisvaahto varovasti kahdella lusikalla nostellen pohjan/puolukoiden päälle. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja syö.
Ps. jos käytät irtopohjavuokaa, muista pingottaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Laita uunissa pelti vuoan alle, johon jää mahdollinen valuva rasva, niin ei tarvitse putsata uunin pohjaa.