Punaherukka-marenkipiirakka

P1040021.JPG

Näiden kuvien piirakka syötiin jo kuukausia sitten, mutta tämä on ihan mielettömän hyvää, joten jos pakkasestasi löytyy punaviinimarjoja ja mietit mihin niitä laittaisi niin laita tällaiseen piirakkaan. Ensi vuonna täytyy pakkaseen kerätä marjoja ihan tätä varten. Tein näitä piirakoita myös pari kuukautta sitten juhlittuihin häihin 13 kappaletta ja sai kehuja.

P1040038.JPG

Kunniaa reseptistä en voi ottaa itselleni sillä ohje on alunperin Olga Temosen käsialaa. Onneksi löysin reseptin juuri ennen parasta viinimarja aikaa tänä vuonna ja sattumoisin tuttavilla oli viinimarjoja yli oman tarpeen.

P1040045.JPG

Punaherukka- marenkipiirakka

Pohja:

  • 100g voita
  • 3/4 dl intiaanisokeria
  • 1 luomu kananmunan keltuainen
  • 1 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl maitoa

Päälle:

  • 1 luomu kananmunan valkuainen
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 1/2 dl jäisiä punaviinimarjoja
  • 1/2 tl vaniljasokeria

Sekoita pehmeä voi ja sokeri notkeaksi, lisää munan keltuainen huolellisesti vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun (halkaisijaltaan 22cm) piirakkavuokaan. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää. Sekoita vaahdon joukkoon jäiset marjat ja vaniljasokeri. Levitä täyte pohjan päälle kahdella lusikalla nostellen. Paista piirakkaa 175 asteessa 30-35 minuuttia.

Koti Ruoka ja juoma