Vinkkejä granaattiomenan käsittelyyn…

image.jpeg

Granaattiomenat ovat talvella sesongissa. Olemme aiemmin puolittaneet granaattiomenan ja lyöneet lusikalla granaattiomenan puolikkaan pohjaan samalla pitäen puolikasta ison kulhon yläpuolella, jolloin siemenet putoavat kulhoon. Se on melko nopea tyyli, mutta samalla aika iso osa siemenistä menee rikki ja kulhon pohjalla on aika paljon nestettä/mehua. Toinen tapa jolla siemenet saa ehjinä, melko vähällä sotkulla kuorestaan pois on kuvissa näkyvä tapa eli granaattiomenan lohkominen. Tämä tosin vaatii hieman harjoittelua eikä varmasti ensimmäisellä kerralla vaikuta niin nopealta ja helpolta, mutta usko pois kyllä toisella kerralla homma sujuu jo helpommin.

 

IMG_4179.JPG

 

Netistä löytyy myös videoita jos kuvista ei juttu oikein aukea. Tässä kuitenkin vielä selitykset kuva kuvalta:

  1. Granaattiomena ja pieni veitsi
  2. Halkaise päältä ”hattu” pois ja koverra keskeltä valkoinen osa pois.
  3. Käännä ja poista pieni osa pohjasta (halkaise siis pohjastakin osa pois)
  4. Vedä veitsellä pintaviiltoja siemenrykelmien välistä.
  5. Ei siis syviä viiltoja.
  6. Viiltoja ympäri koko granaattiomenan.
  7. Laita peukalot granaattiomenan keskelle ja vedä lohkoja peukaloilla sivuille. Irrota kaikki lohkot.
  8. Putsaa pois vaaleaa ohutta kuorta.
  9. Irroita varovasti siemenet lohkoista. Suosittelen kuitenkin laittamaan päälle essun tai jonkin muun kuin sen valkoisen suosikkipaidan.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.