Ruisnäkkärit
Huomasin Andalusian auringossa-blogissa ruisnäkkileipä ohjeen ja ohje vaikutti niin helpolta, että viiden minuutin päästä ohjeen lukemisesta olimme jo pojan kanssa keittiössä käärimässä hihojamme. Taikina oli helppo sekoittaa ja suht helppo kaulia. Makua olisi saanut olla enemmänkin ja ensi kerralla lisäämme varmasti siementen, suolan ja kuminan määrää. Vaikka kyllä nämäkin oli syöty jo parissa päivässä, että eivät olleet yhtään hassumpia. Alla ohje suoraan Andalusian auringossa-blogista (lisäsin omaan ohjeeseeni suolan, joka oli vahingossa unohtunut alkuperäisestä ohjeesta).
Ruisnäkkärit (n. 40 kpl pyöreitä)
- 3 1/2 dl ruisjauhoja
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 1/2 dl vettä
- 1 rkl öljyä
- 1 1/2 tl kuminaa
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl auringonkukansiemeniä
- 1-2 tl suolaa
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kauli kevyesti jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja leikkaa haluamasi muotoisia paloja. Pistele cocktail-tikulla ennen uuniinmenoa. Paista 250 asteessa noin 7 minuuttia.