Pikamajoneesi

Pikamajoneesi on monelle varmasti tuttu juttu. Itse opin tämän tavan/kikan noin 12 vuotta sitten silloiselta ravintolakoulun opettajaltani, kiitos Tarja. 12 vuoden aikana on tullut tehtyä majoneesia monesti juuri tällä helpolla ja nopealla tavalla. Itse tykkään laittaa kulhoon ensin noin desin verran öljyä ja lisätä sitä sitten sen mukaan minkä paksuista majoneesia haluan. Kannattaa varmistaa että kananmuna ja öljy ovat saman lämpöisiä, mielellään huoneenlämpöisiä. Silloin tässä on vaikea epäonnistua. Ja valmiin majoneesinhan voi tietysti maustaa vielä mielensä mukaan, esimerkiksi valkosipulilla tai chilillä.

D2AA03BB-1358-4D78-A045-398DFBB73156.jpg

Pikamajoneesi (ohjeesta tulee noin 3 dl)

  • 1 kananmuna
  • 2 dl rypsiöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • (etikkaa, sinappia)

Riko kananmuna korkeaan kapeaan kulhoon. Kaada joukkoon öljy. Aseta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä se. Nosta hiljalleen sauvasekoitinta ylöspäin sen koko ajan pyöriessä. Säätele majoneesin paksuutta öljyn määrällä. Mausta majoneesi suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi sinappia ja etikkaa.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.