Kanelinen granola

IMG_6461.JPG

Tämän granolan ulkonäkö ei ehkä ole houkuttelevin, mutta maku on ihanan rapea, hieman kanelinen ja makea. Teimme muutama päivä sitten pojan kanssa pellillisen granolaa ja osa granolasta hävisi pelliltä lämpimänä suihimme ilman mitään lisukkeita. Rehellisesti sanottuna tähän tulee himo ja jossain vaiheessa on vain päätettävä antaa lopun granolan jäähtyä rauhassa ja pakata se äkkiä pois silmistä, jos sitä haluaa syödä useampana päivänä.

IMG_6463.JPG

Laitoimme granolaan Vekkoski-Anttilan myllyltä ostettuja viljahiutaleita, mutta kaurahiutaleet sopivat tähän hyvin. Älä riko granolaa tasaiseksi muruksi vaan jätä osa suuremmiksi rapeiksi paloiksi. Halutessasi voit myös paahtaa joukkoon pähkinöitä tai maustaa granolan vaikka kardemummalla. Vegaanisen version teet vaihtamalla hunajan esimerkiksi agavesiirappiin tai kookossokeriin. Nautiskele kasvipohjaisen jogurtin kanssa tai vaikka turkkilaisen jogurtin ja marjojen kanssa.

Kuvissa muuten viimeisimmät kirpputorilöytöni. Ostin kahdella eurolla yhteensä kuusi lasikulhoa. En malttanut jättää hyllyyn kun olivat niin kauniita.

IMG_6453.JPG

Kanelinen granola (valmista noin 8 dl, ilmavasti pakattuna)

  • 5 dl viljahiutaleita tai kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia (ceylon)
  • 1 dl spelttijauhoja
  • 1/2 dl juoksevaa hunajaa
  • 1/2 dl kookosöljyä (sulatettuna)
  • 1 dl vettä
  • ripaus suolaa (n. 1/4 tl)

Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 175 asteessa 25 minuuttia. Sekoita välissä kerran, osa granolasta saa olla isoina paloina. Nosta pois uunista ja anna jäähtyä pellillä. Siirrä jäähtynyt granola kannella suljettavaan purkkiin/astiaan.

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.