Helppo valkosuklaamousse

IMG_6708.JPG

Poistin yksi päivä tietokoneeltani kuvia. Samalla tuli tietysti käytyä kuvia läpi ja kuvien joukosta löytyivät nämä kuvat valkosuklaamoussesta, marengilla ja granaattiomenansiemenillä.

Tämä ohje on niin helppo ja hyvä, että halusin lisätä sen tänne. Kerma kuumennetaan ja kaadetaan pilkotun suklaan päälle. Pieni sekoitus sauvasekoittimella ja kun seos on hieman jäähtynyt siirretään se peitettynä yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä pelkkä vatkaus riittää ja suklaamousse on valmis. Tämä ohjehan toimii myös tumman tai maitosuklaan kanssa. Ja valkosuklaamoussehan sopii sitten vaikka omenakompotin, mansikoiden ja muiden marjojen kanssa tai tällä voi kuorruttaa kakun tavallisen kermavaahdon sijaan, niin hyvää. Nyrkkisääntönä valkosuklaamousselle on, että yhteen litraan kermaa tulee 300 grammaa suklaata.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

IMG_6715.JPG

Valkosuklaamousse

  • 5 dl kermaa
  • 150g valkosuklaata 

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Siirrä suklaa kulhoon odottamaan. Kuumenna kerma, ei tarvitse keittää. Kaada kuuma kerma suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sekoita vielä sileäksi sauvasekoittimella noin 10 sekunnin ajan. Anna seoksen jäähtyä. Kun se on huoneenlämpöistä peitä kelmulla ja siirrä yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä vatkaa valkosuklaakerma kuohkeaksi.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.