Hunajainen paistettu fenkoli
Hunajaista fenkolia ja valkosipulimajoneesia. Kun fenkolin malttaa paistaa tarpeeksi pehmeäksi ja ottaa pintaan kunnolla väriä, on makuelämys melkoinen. Tämä ohje on kaikille teille fenkolin ystäville tai juuri teille, jotka mietitte mitä siitä fenkolista sitten tekisi.
Tämähän menee sellaisenaan vaikka alkuruokana. Itse söin yksin lounaaksi yhden koko fenkolin ja olisin voinut jopa ottaa lisää. Kylkeen voi sekoittaa yksinkertaisen salaatin tai paistetun fenkolin voi tarjoilla myös lihan kanssa, miksei kalankin.
Paistettu fenkoli (1-2:lle)
- 1 fenkoli
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1/2 tl kuminaa
- suolaa, mustapippuria
Leikkaa fenkolista pois fenkolin ”tilli”, siirrä sivuun odottamaan. Aseta fenkoli seisomaan pöydälle ja siivuta senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna paistinpannulla voi ja oliiviöljy. Asettele fenkoliviipaleet pannulle ja paista kunnes ovat saaneet kunnolla väriä (molemmin puolin) ja ovat melkein kauttaaltaan pehmeitä, itselläni tähän meni noin 10 minuuttia. Siirrä varovasti pannulta lautaselle. Lisää pannulle teelusikallinen voita ja kumina sekä hunaja, sekoita. Laita fenkoliviipaleet takaisin pannulle ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Siirrä lautaselle, ripottele päälle ”tilli” ja syö lämpiminä valkosipulimajoneesin kanssa tai lisukkeena lihan kanssa.
Valkosipulimajoneesi
- pikamajoneesia tai valmista majoneesia
- valkosipulia
- suolaa, mustapippuria
- (omenaviinietikka, sinappi)
Valmista itse majoneesi tai käytä valmista. Sekoita joukkoon hienonnettua valkosipulia, suolaa ja mustapippuria.