Banaanikakku puolukoilla

Hyvää ruokaa

Jotain hyvää teki mieli päiväkahvin kanssa ja pähkäilin keittiössä mitä tehdä. Pöydällä oli kaksi isoa hieman jo tumman täplikästä banaania ja päässä oli aamusta asti pyörinyt ajatus jostain puolukkaisesta. Hetken mietin keksejä, mutta jostain syystä kakku houkutti enemmän. No ei muuta kun banaanikakku reseptiä etsimään netistä, no käytyäni läpi joku viisi reseptiä päätin että sovellan oman reseptin, koska halusin mukaan puolukkaa ja osassa resepteistä oli kermaa, jota en halunnut laittaa ja ai että tuli hyvää.

Kakun tekoon ei kyllä kauaa aikaa mennyt ja pikku apukokkikin pääsi lisäämään aineita ja sekoittamaan. Malttamattomana kakkua piti tietysti maistaa heti lämpimänä vaikka kakku oli silloin vielä helposti rikki menevää. Kun kakku hieman jäähtyi pystyin ottamaan pari kuvaa. 3-vuotias apukokkini kyllä seurasi vierestä tarkkaavaisesti ja varmisteli 10 sekunnin välein josko nyt jo saisi lisää kakkua.

Banaanikakku

  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 kypsää banaania
  • 1 luomu kananmuna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa tai 2 tl leivinjauhetta (meillä oli leivinjauhe loppu, joten laitoin ruokasoodaa vaikka tässä ei "hapanta" nestettä olekkaan)
  • 1/2 dl jäisiä puolukoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Muussaa haarukalla banaanit ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää jäiset puolukat. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon ruokasooda ja sekoita seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (itse käytin leipävuokaa, mutta kuivakakkuvuoka käy yhtä hyvin. Paista 200 asteessa 30 minuuttia, sammuta uuni ja jätä uuniin vielä 5 minuutiksi. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kakku tiivistyy jäähtyessään ja kylmänä on helpompi leikata, jos vain malttaa odottaa.

Keitä kahvit tai teetä ja nautiskele.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.