Blogi-ilta Närpiön Vihanneksen ja Sami Tallbergin kanssa
Yhteistyössä Närpiön Vihannes
Blogini sähköpostiin tulee jonkin verran kutsuja eri tilaisuuksiin, ruokaan liittyviin tietysti. Muutama viikko sitten sain niin mielenkiintoiselta kuulostavan sähköpostin Närpiön Vihannekselta, että tiesin heti haluavani osallistua blogi-iltaan.
Sain nimittäin kutsun Helsinkiin Cargo Coffee + Vegetarian Foodiin, jossa en ollut koskaan aiemmin käynyt. Paikan lisäksi minut houkutteli paikalle se, että ruoasta vastasi villiyrttispelialisti Sami Tallberg. Olin siis kiinnostunut kuulemaan villiyrteistä ja siitä miten yhdistää villiyrtit Närpiön Vihanneksen tuotteiden kanssa.
Joten viime viikolla kävelin (juoksin) sisään Cargo Coffee + Vegetarian Food- ravintolaan, osoitteeseen Ruoholahdenranta 8. Nimensä mukaisesti ravintola/kahvila tarjoilee kasvisruokaa.
Ulkopuolelta erikoisen ja hieman ehkä kylmän näköinen paikka on rakennettu konteista. Onneksi sisällä tunnelma oli kuitenkin lämmin, ja sisätila oli mielenkiintoisen ja persoonallisen näköinen. Koska saavuin paikalle juuri sovittuun aikaan en ehtinyt sen enempää tutustua paikan tarjontaan, harmi.
Alkuun meille tarjoiltiin lasillinen hyvää valkoviiniä ja Sami Tallberg tarjosi kulhoista nokkossipsejä. Nokkossipsit olivat mukavan rapeita ja (reilun suolan ansiosta) todella hyviä. Nokkoset oli siis kuulemma vain paistettu öljyssä ja maustettu suolalla, ihanan helppoa.
Samalla kun maistelimme viiniä kuulimme enemmän Närpiön Vihanneksesta. Kuulimme esimerkiksi, että eri tomaattilajikkeita on todella paljon ja eri lajikkeita suositellaankin käytettäviksi hieman eri tarkoituksiin. Osa on hyviä sellaisenaan syötävinä nopeina snäxeinä, osa sopii hyvin salaatteihin, osa lämpimiin ruokiin ja osa vaikka grilliin. Kannattaakin kurkkia Närpiön Vihanneksen tuotteiden paketteihin (ainakin pahvisiin pakkauksiin), niistä löytyvät meinaan todella hyvät merkinnät käyttösuosituksista. Tällaisia merkintöjä en itse ollut aiemmin huomannutkaan.
Pienen esittelyn jälkeen oli aika istua alas ja nauttia ensimmäinen alkuruoka. Alkuruokana söimme suolalla maustettua Närpiön Vihanneksen kurkkua, jonka päälle Sami raastoi sitruunan kuorta ja piparjuurta sekä lorautti oliiviöljyä. Kauneutta annokseen toivat vielä ketunleivät ja orvokit. Yksinkertaisuudellaan kaunis ja raikas alkuruoka.
Alkuruoan jälkeen Sami siirtyi leikkuulaudan äärelle ja valmisti villivihanneksista ja tomaateista salaattia. Villiyrttisalaattiin päätyi muun muassa voikukan lehtiä, tuomenkukkia ja vaahteran lehtiä. Salaatinkastikkeessa taas oli esimerkiksi tyrnimehua.
Joudun kyllä toteamaan, että en aivan päässyt salaatin makuun. Varsinkin isot vaahteranlehdet olivat hieman liian iso pala purtavaksi ja jokunen lehti jäikin suosiolla lautaselle. Tomaatit onneksi maistuivat erittäin hyviltä.
Pääruoaksi saimme munakasta, paahdetulla paprikalla, tomaateilla ja mustalla riisillä. Kokonaisuus oli todella maukas ja varsinkin paahdettu paprika oli erittäin hyvää ja makeaa. Öljyllä sivelty paprika oli kuulemma maustettu suolalla ja laitettu kahdeksaksi minuutiksi pariinsataan asteeseen. Ilman riisiä näkisin tämän helposti vaikka aamiais- tai brunssitarjottavana. Nam!
Tilaisuuden jälkeen kävin muuten mielenkiinnosta Närpiön Vihanneksen nettisivuilla ja täytyy todeta (vaikka minulle ei tästä mitään maksetakaan), että on muuten todella hyvät ja selkeät nettisivut. Nettisivut löydät linkin takaa täältä.
Jälkiruoaksi söimme vielä, mitäpä muutakaan kuin, tomaattia ja mansikoita. Tomaateille ja mansikoille oli tehty liemi mustaherukanlehdistä ja agavesiirapista. Makeaa ja hyvää.
Kiitos illasta Närpiön Vihannes, Sami Tallberg ja Cargo Coffee + Vegetarian Food.
Illallisen ruoat saatu blogin kautta.