Bruukin Sunday Feast

Hyvää ruokaa

Sain jokin aika sitten kutsun Bruukin Sunday Feastille*. Ennen kutsun saapumista olin täysin tietämätön tällaisesta sunnuntain ruokailottelusta. Bruukin Sunday Feast koostuu siis kahdesta eri menu vaihtoehdosta.

Toisessa menussa pöytäseurueen kesken jaettavia ruokalajeja on kuusi ja toisessa yhdeksän. Kuusi ruokalajia kustantaa 24 euroa hengeltä ja yhdeksän ruokalajia nauttii 36 eurolla. Kaikki ruoka tarjoillaan pöytiin, joten menun valitsemisen jälkeen asiakkaiden on tarkoitus vain nauttia ruoasta ja toistensa seurasta. Me söimme tuon kuusi ruokalajia, (allergioiden vuoksi) pienillä muutoksilla.

Meidän menumme sisälsi; juureslastuja/sipsejä ja lipstikkamajoneesia, lasipurkeissa tarjoiltavia "tahnoja" eli baba ganoushia, hummusta ja avocadokreemiä, focacciaa, härkäpastramia, "katkarapuskagenia", kananugetteja, ranskalaisia, hernefalafeleja, sitruunapossetin, snickerskakkua ja sorbettiannoksen.

Härkäpastramia ja piparjuurta. Erittäin hyvää!

"Katkarapuskagen", parsaa ja tilliä.

Hernefalafeleja, "kimchiä" ja minttujogurttia.

Bruukin kananugetteja, osterivinokkaita ja valkosipulimajoneesia.

Ranskalaisia ja sieniketsuppia.

Bruukin kananugetit.

Menut sisältävät veden ja erittäin loistavan, villin jääteen.

Sitruunaposset.

Meidän lisäksemme ruokailijoita oli eilen vain parisenkymmentä. Toivotaan että sana kiirii ja paikka täyttyy muistakin tyytyväisistä asiakkaista. Lounaspaikkana Bruukki on luultavasti tullut jo monelle tutuksi. Itse kirjoitin ensimmäisestä lounaskäynnistäni tänne blogiin syyskuussa. Juttu löytyy; täältä.

 

Snickerskakkua, vadelmaa ja suolapähkinöitä.

Sorbettia ja hunajakennoa.

Täytyy todeta, että annosten kauneuden lisäksi maut olivat kohdillaan. Omiksi suosikeikseni nousivat härkäpastrami, baba ganoush, hernefalafelit sekä villi jäätee.

Sunday Feastit jatkuvat vielä ainakin muutaman kuukauden ajan. Lisätietoja löydät; täältä.

Ravintola Bruukki

Helsinginkatu 15, Turku

Kotisivut; täällä.

 

*Ruoat tarjosi Bruukki

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

 

 

Kommentoi