Caesarsalaatti
Laitoin perjantaina tänne blogiin vinkit pikamajoneesin tekoon. Käytin osan majoneesista caesarkastikkeeseen. Pieni ongelma kotona kastiketta tehdessä on anjovisliemi. Anjovisliemi tai muutama anjovis kuuluvat kastikkeeseen, mutta mitä tehdä lopuille anjoviksille. Itse en niistä niinkään välitä sellaisenaan ja saisin luultavasti syödä yksin janssoninkiusauksen. Päätin siis tällä kertaa kokeilla lisätä kastikkeeseen kaapista löytyvää kalakastiketta. Anjovisliemellä parempaa, mutta kyllä kalakastikekin toimi.
Ruokaisamman salaatin saa helposti lisäämällä salaatin päälle katkarapuja/ jokirapuja tai vaikka paistettua kanaa, nautaa tai lammasta. Mutta erittäin hyvää on näinkin, yksinkertaisena. Suosittelen krutonkeihin jotain oikein hyvää vaaleaa leipää. Kuvissa näkyvien krutonkien leipä ei ollut sieltä parhaasta päästä tähän salaattiin, mutta ajoi asiansa. Onneksi kastiketta oli sen verran monta annosta, että salaattia syötiin viikonloppuna myös hieman paremmilla krutongeilla.
Caesarsalaatti
- romaine salaattia
- parmesanjuusto-/ grana padanolastuja (15g/ annos)
- krutonkeja
- caesarkastiketta
Tee caesarkastike, anna mielellään maustua hetki jääkaapissa. Tee krutongit. Huuhtele ja pilko tai revi salaatti. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Laita lautaselle ja ripottele päälle krutonkeja ja parmesanlastuja.
Caesarkastike (n.6 annokseen)
- 2 dl majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- n. 30g raastettua parmesanjuustoa/ grana padanoa
- n. 1-2 tl anjovislientä tai 2 anjovista (tai sardellia) tai 1/2 tl kalakastiketta
- suolaa
Tee majoneesi. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon muut aineet. Laita maustumaan jääkaappiin. Maista.
Krutonkeja
- vaaleaa leipää (varaa yksi siivu leipää/annos)
- rypsiöljyä
Paloittele leipäsiivut neliöiksi. Kuumenna paistinpannulla öljy. Lisää leipäpalat pannulle. Kääntele ja kun ovat saaneet väriä nosta talouspaperin päälle lautaselle. Voit halutessasi maustaa krutonkeja yrteillä tai valkosipulilla.