Helppo omenasose

IMG_3693.JPG

Osalla on nyt omenoita niin paljon että niihin hukutaan. Meillä ei tällaista tilannetta ole, koska emme omista omenapuita, mutta onneksi lähipiiristä näitä omenapuiden omistajia löytyy, joten olemme saaneet omenaa jo kolmesta eri osoitteesta.

Viikonloppuna noukin kassillisen omenoita siskoltani mukaan ja niistä tein osasta sosetta. En lisännyt soseeseen paljoa sokeria, joten sitä on kiva syödä aamulla vaikka puuron päällä, ilman suurta sokeriannosta heti aamuun. Ja sokeriahan voi tietysti lisätä ja kannattaakin maistella sosetta ennen purkitusta, makeille omenille vähemmän sokeria ja kirpeille hieman enemmän.

IMG_3714.JPG

Vakiomauste omenan kanssa on tietysti kaneli ja sekaan voi keittämisvaiheessa laittaa myös muutaman kanelitangon jauhetun kanelin sijaan, muista kuitenkin noukkia kanelitangot pois ennen soseutusta.

IMG_3723.JPG

Helppo omenasose

  • 2 kg omenoita
  • 1/2 dl vettä (oikein kuiville omenoille hieman enemmän)
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl sokeria

 

  1. Kuori omenat (voit keittää myös kuorineen, lisää silloin veden määrää. Itse tykkään kuoria omenat).
  2. Lohko suoraan kattilaan. Lisää lohkojen päälle vesi. Laita levy täysille, ja anna kiehua hetki ennen kuin pienennät levyä. Omenoista alkaa korkeassa lämmössä irrota hieman nestettä.
  3. Jatka keittämistä pienemmällä lämmöllä n. 15 min, kunnes omenat ovat pehmenneet.
  4. Soseuta pehmeät omenat ja lisää kaneli, sitruunamehu ja sokeri. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.

 

Jos pakastat soseen, laita se puhtaisiin astioihin, jäähdytä ja pakasta. Jos haluat pitää sen jääkaapissa varmista vielä tarkemmin purkkien puhtaus ennen soseen laittamista astioihin. Kannattaa myös umpioida purkit, jolloin säilyvyysaika pitenee (yksi helppo tapa on; puhdas lasipurkki mahdollisimman täyteen kuumaa sosetta ja kansi kiinni. Käännä purkki ylösalaisin puoleksi tunniksi. Käännä purkki, kannen pitäisi painua hetken päästä lommolle.) Otathan huomioon, että sose ei säily yhtä pitkään kuin omenahillo.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.