Helppo raakasuklaa

Hyvää ruokaa

Jos et aiemmin ole tehnyt raakasuklaata ja homma on vaikuttanut liian monimutkaiselta niin kokeile alla olevaa reseptiä. Sulatan kookosöljyn suoraan kattilassa ja sekoitan hunajan joukkoon. En tuossa vaiheessa ole niin tarkkana lämpötilan kanssa, mutta tarkoitus olisi sulattaa kookosöljy niin ettei se pääse yli 42 asteen, jotta voidaan puhua raakasuklaasta. Lämpötilaa on helpompi kontrolloida vesihauteessa, eli kookosöljy lämmönkestävään kulhoon ja kulho kattilan ylle jossa on kiehuvaa vettä. Olen tarkempi lämpötilan kanssa siinä vaiheessa kun lisään raakakaakaojauheen (jotta siinä säilyvät kaikki hyvät ravintoaineet). Näiden kolmen raaka-aineen lisäksi lisään omavalintaiset lisukkeet eli pähkinöitä ja yleensä myös kuivattuja marjoja. Suosittelen säilyttämään suklaan pakkasessa tai vähintäänkin jääkaapissa koska huoneenlämmössä se sulaa herkästi.

Raakasuklaa:

  • 100g kookosöljyä (n.1 1/3 dl)
  • 4 rkl (0,6 dl) juoksevaa hunajaa
  • 2 dl raakakaakaojauhetta
  • cashewpähkinöitä, mulperinmarjoja tai jotain muita pähkinöitä tai kuivattuja marjoja

Sulata kookosöljy vesihauteessa tai kattilassa pienellä lämmöllä. Lisää joukkoon hunaja ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita kunnolla niin että seos on tasaista. Pilko pähkinät pienemmiksi paloiksi ja laita pähkinärouhe ja/tai kuivattuja marjoja muottiin tai vaikka leivinpaperilla vuoratun astian pohjalle. Kaada muotteihin tai astiaan suklaamassa ja laita pakkaseen jähmettymään n.15 minuutiksi. Säilytä pakkasessa tai jääkaapissa, suklaa sulaa herkästi lämpimässä.

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Mielettömän ihana tunnelma näissä kuvissa! Eikä tuo suklaa kuulosta myöskään huonolta ;)

Hei haluttiin nostaa sun blogin Lilyn etusivun Viikon blogiksi, jotta mahdollisimman moni löytää nämä kuolattavan ihanat kuvat ja reseptit! 

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Aivan ihana yllätys, Kiitos paljon!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.