Jogurttimousse mansikoilla
Olen kirjoittanut tämän jogurttimoussen ohjeen muistivihkooni noin 10 vuotta sitten töissä.
Muutama päivä sitten ostin tuoreita mansikoita pakkaseen ja innostuin pitkästä aikaa tekemään myös tätä jogurttimoussea. Mousse onkin erityisen hyvää juuri mansikoiden kanssa. Tällä kertaa sekoitin mansikoiden joukkoon myös hieman tuoretta minttua. Ja vitsit, että on hyvää.
Löysimme muuten metsästä eilen tämän vuoden ensimmäiset mustikat. Kypsiä ei ollut vielä paljon, mutta sen verran kuitenkin, että sain tuotua hieman kotiinkin.
Koska jääkaapissa oli valmiina jogurttimoussea ja olin pitkästä aikaa ostanut keksejä kaupasta, tein ja kuvasin myös hieman toisenlaisen jälkiruoan. Se siis tulossa tänne blogiin seuraavaksi, kunhan ehdin käydä kuvat läpi.
Nyt ajattelin keittää kahvit ja syödä vielä annoksen jogurttimoussea mansikoilla. Herkullista viikonloppua kaikille!
Jogurttimousse (n. 6:lle, annoskoosta riippuen)
- 2 dl kermaa
- 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
- 2/3 dl sokeria
- 1 liivate + pieni tilkka kermaa tai vettä
- mansikoita ja mintunlehtiä (tai muita marjoja)
- Laita liivate kylmään veteen likoamaan vähintään viideksi minuutiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti ja sokeri kermavaahtoon, sekoita.
- Kuumenna pieni tilkka kermaa tai vettä. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteesta ja sekoita kuumaan nesteeseen. Kaada kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Siirrä hetkeksi jääkaappiin.
- Tarjoile pilkottujen mansikoiden kanssa. Voit hienontaa mansikoiden joukkoon myös muutaman mintunlehden.