Katkarapusalaatti
Taas vähän salaatti vinkkiä. Tosin tämä salaatti sopisi paremmin ehkä kesään kun salaatit ovat sesongissa kuin tähän hetkeen kun ulkona pyryttää lunta. Meilläkin itse asiassa lounaana tänään syödään jo jouluisia makuja eli lanttulaatikkoa, rosollia ja lohta. Mutta takaisin tähän erittäin hyvään katkarapusalaattiin. Meillä oli kaapissa valmiina yksi keitetty peruna, en siis suosittele tätä salaattia varten keittämään vain yhtä perunaa, mutta jos sinulta kaapista se löytyy niin laita salaatin sekaan. Ja katkarapuja saa tietysti kaupasta myös kuorittuina. Eli loppujen lopuksi aika nopea ja helppo lounas.
Katkarapusalaatti (2:lle)
- Salaattia
- kurkkua
- paprikaa
- 2 luomu kananmunaa
- 1 tai 2 keitettyä perunaa
- 500g kuorimattomia katkarapuja
- oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, sitruunamehua
Huuhtele salaatti ja pilko/revi pienemmäksi, kuutioi kurkku ja paprika. Viipaloi keitetty, kuorittu peruna. Sekoita salaatti, kurkku, paprika ja peruna kulhossa ja lisää päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Keitä kananmunat, jäähdytä ja kuori. Kuori katkaravut. Lisää ravut salaattiin ja laita annos lautaselle, laita viereen keitetty muna ja päälle avokadomajoneesia. (Voit sekoittaa avokadomajoneesin myös salaatin joukkoon.)
Avokadomajoneesi
- 1 avokado
- majoneesia
- suolaa, pippuria, sitruunamehua
Sekoita soseutettu/muussattu avokado majoneesin joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Laita majoneesia saman verran kuin sinulla on soseutettua avokadoa.
Voit käyttää valmismajoneesia tai valmistaa majoneesin itse. Jos valmistat majoneesin itse, riko kananmuna korkeaan kapeaan kulhoon johon mahtuu sauvasekoitin. Kaada munan päälle n. 1dl rypsiöljyä, laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja lähde nostamaan sauvasekoitinta ylöspäin hiljalleen terän pyöriessä, lisää öljyä ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Pystyt säätelemään majoneesin paksuutta öljyn määrällä eli mitä enemmän öljyä sitä paksumpaa majoneesia, älä kuitenkaan kaada sekaan yli kolmea desilitraa öljyä.