Kesäinen jälkiruoka tuoreilla marjoilla

IMG_8408.JPG

Tein lopusta viime postauksen jogurttimoussesta hieman toisenlaisenkin jälkiruoan. Tein muutaman söpön annoksen pieniin piirakkavuokiin. Pohjalle laitoin murskattuja Bastogne keksejä. Keksien joukkoon sekoitin vain hieman sulaa voita, joten keksimuru on kosteaa, mutta vielä irtonaista. Päälle jääkaapissa ollutta jogurttimoussea ja lopuksi reilusti tuoreita marjoja.

IMG_8404.JPG

Kirjoitin alle ohjeen, joka riittää yhteen isoon/tavalliseen piirakkavuokaan. Jokainen voi sitten nostaa lautaselleen lusikalla haluamansa kokoisen annoksen. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä valmiit annokset kulhoihin tai laseihin.

IMG_8450.JPG

Nyt takaisin nauttimaan ihanan aurinkoisesta sunnuntaista. Ihanaa päivää kaikille!

IMG_8422.JPG

Helppo kesäkakku (1 iso piirakkavuoka, tai noin 8 kappaletta pieniä vuokia tai annoskulhoja)

  • 1 pkt Bastogne keksejä
  • 30g voita
  • jogurttimoussea (ohje alla)
  • päälle marjoja, esimerkiksi mansikoita, mustikoita ja vadelmia.

 

  1. Tee jogurttimousse alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Murenna keksit, hieman isommat murut seassa eivät haittaa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Halutessasi voit jättää voin kokonaan pois.
  3. Painele keksimuru joko yhteen tavalliseen piirakkavuokaan tai moneen pienempään. Voit myös koota annokset laseihin kerroksittain.
  4. Lisää jogurttimousse keksipohjan päälle ja koristele marjoilla.

 

Jogurttimousse

  • 2 dl kermaa
  • 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2/3 dl sokeria
  • 1 liivate + pieni tilkka kermaa tai vettä

 

  1. Laita liivate likoamaan vähintään viideksi minuutiksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja sokeri, sekoita.
  3. Kuumenna pieni tilkka kermaa tai vettä. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteesta ja sekoita kuumaan nesteeseen. Kaada kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Siirrä hetkeksi jääkaappiin.

 

 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.