Kolmen raaka-aineen Fudge (maidoton, gluteeniton, ilman valkoista sokeria)
Käytin aiemmin näihin vegaanisiin herkkuihin maapähkinävoita ja sitä oli vielä jäljellä. Selailin blogeja ja löysin tämän helpon ja makean reseptin. Muokkasin reseptiä sen verran että puolitin sen ja vaihdoin agavesiirapin hunajaan. Jätin myös pois vaniljajauheen, koska meillä ei ollut sitä. Söimme näitä jälkiruoaksi kun saimme poikien kanssa lounasvieraita. Viimeiset herkut söin muutamana aamuna puuron joukossa, nam.
Reseptin löysin ruotsalaisen Karolinen blogista, Det gröna skafferiet. Blogista löytyy esimerkiksi sesongin mukaisia kasvisruokia sekä kauniita ja inspiroivia kuvia. Kotitekoinen pähkinöistä tehty cashewmozzarella kuulostaa ainakin kiehtovalta. Sitä voisi kokeilla kun tulee kesä ja saa taas mehukkaita tomaatteja.
Fudge (n. 12 kpl)
- 1/2 dl maapähkinävoita
- 1/2 dl kookosöljyä
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Sekoita kunnolla ja kaada muotteihin tai leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Laita jääkaappiin tai pakastimeen. Ja eikun nauttimaan.