Kookoksinen kanakeitto

IMG_3487.JPG

Ilmat ulkona kylmenevät ja on taas mukava syödä kuumia keittoja. Tällä kertaa laitoin kanakeiton joukkoon lehtikaalia ja kermaisuutta lisäsin kookosmaidolla. Jos meillä syödään kotona kanaa ovat tuotteet tällä hetkellä Naapurin maalaiskanan tuotteita. Asuessamme Turun seudulla (vielä hetki sitten) olivat tuotteet niin sanotusti lähiruokaa, sillä tuotteet leikataan ja pakataan Liedossa. Nyt asumme Porvoossa, mutta olemme tykästyneitä tuotteisiin. Jos haluat tietää enemmän Naapurin maalaiskanasta kurkkaa heidän nettisivuilleen tänne. (Ei mikään maksettu mainos)

IMG_3407.JPG

Helppo kookoksinen kanakeitto

  • 300g maalaiskananpojan fileesuikaleita (maustamaton)
  • 6 pientä (350g) perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 100g lehtikaalia
  • 1 sipuli
  • 1 (200g) palsternakka
  • mausteita: 1 tl kurkumaa, 1 rkl currya, 2 tl paprikajauhetta, mustapippuria, (sahramia), 1 luomu kanaliemikuutio, lisäksi kanan joukkoon paistaessa suolaa, pippuria ja currya
  • n. 7 dl vettä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • suolaa
  • paistamiseen kookosöljyä

Ota kana huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Kuori ja pilko perunat, porkkanat, palsernakka ja hienonna sipuli. Revi lehtikaalinlehdet irti lehtiruodosta ja revi pieniksi paloiksi, huuhtele. Freesaa kattilassa kookosöljyssä perunat, porkkanat, sipuli ja lehtikaali n. 5 min ajan. Mausta ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua hetken aikaa ja lisää palsternakka kuutiot. Keitä kunnes perunat ovat melkein kypsiä ja lisää kookosmaito. Paista erikseen kanasuikaleet ja mausta, pilko hieman pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.