Lahjaksi suklaata ja inkiväärikeksejä (+ vinkit suklaan marmorointiin)
Sain ensimmäistä kertaa tehdä lahjat kahdelle kerhotädille. Tänään täytetyt laatikot sisältävät suklaata ja jo aiemminkin blogissa näkyneitä inkiväärikeksejä. Ohuet suklaapalat ovat näyttävän näköisiä marmoroinnin ja hasselpähkinärouheen ansiosta. Halusin jakaa muutaman vinkin marmorointiin. Suklaan päälle voi sitten vielä ripotella rouhittuja pähkinöitä, murskattuja piparkakkuja, karkkeja, kuivattuja marjoja ja hedelmiä tai mitä sitten itse keksiikään.
Suklaan marmorointi
- tummaa tai maitosuklaata
- valkosuklaata (noin 1/3 tumman suklaan määrästä)
- hammastikku, leivinpaperia
- päälle koristeita, esim. hasselpähkinöitä rouhittuna
Sulata tumma tai maitosuklaa vesihauteessa varovasti. Sulata valkosuklaa vesihauteessa eri kulhossa. (Voit myös temperoida suklaan). Levitä sulatettu tumma suklaa leivinpaperin päälle ohueksi levyksi nuolijan/lastan avulla. Älä anna suklaan kovettua vaan valuta päälle ohuena nauhana valkosuklaata. Älä laita valkosuklaata liian paljon, näin saat näyttävämmät kuviot. Käytä tikkua, hammastikku käy erinomaisesti. Vedä tikulla edestakaisin eri suuntiin, jolloin valkosuklaa levittyy. Kun olet saavuttanut haluamasi kuvioinnin voit ripotella päälle pähkinärouhetta. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai laita hetkeksi jääkaappiin. Voit leikata suklaan tasaisiksi paloiksi ennen kuin se on täysin kovettunut tai sitten voit taittaa kovettuneesta suklaasta paloja.
Suklaanapit
- tummaa tai maitosuklaata
- valkosuklaata
- hammastikku, leivinpaperia
Sulata suklaat vesihauteessa varovasti. Laita suklaat eri pursotinpusseihin. Tee pusseihin pienet reiät. Pursota tummasta suklaasta pyöreitä nappeja. Pursota päälle valkosuklaasta ohutta nauhaa tai pieniä pisteitä. Jos haluat niin sanotun sydänkuvion tee valkosuklaasta pienet pisteet. Vedä hammastikku pisteiden läpi myötä- tai vastapäivään, jolloinka pieni osa valkosuklaasta lähtee liikkeelle ja muodostaa sydämelle alaosan. Kierrä hammastikulla koko ympyrä. Anna kovettua.