Lanttulaatikko, klassikko
Useiden vuosien ajan olen kaivanut esiin käsinkirjoitetun reseptin ennen joulua. Reseptissä lukee lanttulaatikko. Joka vuosi vilkaisen ohjetta ja sitten en tee edes sen mukaan. Jostain syystä en muista reseptiä ulkoa, mutta muistan kuitenkin ulkoa kaikki ne muutokset, jotka teen reseptiin joka vuosi. Nyt ajattelin laittaa tänne itselleni muistiin reseptin, jota ei tarvitse enään muuttaa. Tässä siis meidän joulupöytämme versio lanttulaatikosta, tuosta jouluklassikosta. Tänä vuonna keitin neljä kiloa luomu lanttuja laatikoiksi, jotka nyt odottavat pakastimessa ensi viikonloppua.
Lanttulaatikko (1 iso vuoka)
- 1 kg lanttua
- 2 dl kermaa/ kaurakermaa
- 2 kananmunaa
- 1/2- 1 dl siirappia
- n. 1 tl suolaa
- 1 dl korppujauhoja (2 rkl laatikon sekaan ja loput päälle)
- muutama nokare voita
Keitä kuoritut ja paloitellut lantut kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Soseuta lantut. Sekoita joukkoon muut aineet, korppujauhoja lukuun ottamatta. Lisää kaksi ruokalusikallista korppujauhoja laatikon sekaan. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa. Kaada seos voideltuun vuokaan. Lisää loput korppujauhot päälle ja tee lusikalla kuvioita. Laita lopuksi muutama voinokare laatikon päälle. Paista 200 asteessa 1 tunti.