Limellä ja korianterilla maustetut katkaravut avokadon kanssa

Hyvää ruokaa

Aurinko on viime päivinä lämmittänyt niin ihanasti. Lautaseltakin alkaa löytyä taas enemmän kevyitä ja raikkaita makuja.

Kuvissa näkyy lauantain lounas. Salaattia, avokadoja, korianterilla ja limellä maustettuja katkarapuja sekä leipää. Hauska ja näyttävä alkuruoka, joka toimii ihan lounaanakin.

Jätin chilin pois, jotta lapsillekin maistui, mutta aikuisten versioon suosittelen laittamaan tuoretta chiliä. Ja reilusti sitä korianteria.

Avattiin lauantaina myös (kevyen lounaan jälkeen) kesän jäätelökausi ja käväistiin Porvoon vanhassa kaupungissa cafe Postresissa jätskillä. Ja vitsit, että oli hyvää ruskistettu voi-pinjansiemenjäätelöä ja mangosorbettia. Kesä on melkein täällä!

Katkaravuilla täytetyt avokadot (2:lle)

  • 2 kypsää avokadoa
  • 120g katkarapuja (pakaste)
  • 1/4 ruukkua tuoretta korianteria (n. 2 rkl hienonnettuna)
  • 1/2 lime
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • suolaa, mustapippuria
  • (pieni pala tuoretta chiliä)

Salaatti

  • vuonankaalia tai salaattia (esimerkiksi frisee- tai jääsalaattia)
  • 10 cm pala kurkkua
  • 1/4 ruukkua korianteria (n. 2 rkl hienonnettuna)
  • tilkka oliiviöljyä, hieman limemehua ja ripaus suolaa

 

  1. Valuta sulatetut katkaravut. Siirrä katkaravut kulhoon.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi, pieni pala tuoretta chiliä ja korianteri. Laita hienonnetut ainekset katkarapujen päälle kulhoon. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.
  3. Huuhtele salaatinlehdet tai vuonankaali. Pilko kurkku ja sekoita se salaatin joukkoon. Mausta salaatti suolalla, hienonnetulla korianterilla, limemehulla ja tilkalla oliiviöljyä. Sekoita.
  4. Halkaise avokadot ja poista kivi. Täytä avokadot maustetuilla katkaravuilla. Voit valuttaa katkarapukulhon pohjalle jääneen liemen salaatin päälle.
  5. Tarjoile hyvän leivän, tuoreen korianterin ja lime lohkojen kanssa.

 

Hyvää ruokaa myös täällä; FACEBOOK ja INSTAGRAM

Kommentit

Paula /Keittotaiteilua (Ei varmistettu) http://www.keittotaiteilua.fi/

Kaunis ja omia suosikkiainesosia sisältävä annos, wau! Postresin jäätelöt on ihan huippuja, onneksi parin viikon päästä koittaa miniloma Porvoossa :)

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Kiitos Paula. Toivottavasti Porvoon minilomallenne osuu aurinkoinen ilma, että voitte nauttia jäätelöt ulkona ;) Vaikkakin kahvila Postres on niin kaunis sisältä, että eipä se vesisadekaan taitaisa paljon haitata, varsinkaan kun paikan jäätelö on niin mielettömän hyvää!

Kommentoi