Maapähkinä- mantelipallot (vegaaninen)

Hyvää ruokaa

Voi olipa ihana tulla tietokoneelle ja huomata että blogini on valittu viikon blogiksi, kiitos. Näissä hyvissä tunnelmissa on mukava jakaa resepti näihin vegaanisiin herkkuihin. Ostin purkin valmista maapähkinävoita ja sitä on nyt tullut laitettua vähän sinne sun tänne. Maapähkinävoi on helppo valmistaa myös itse, se valmistuu pelkistä maapähkinöistä (ja ripauksesta suolaa). Mutta koska meidän blenderimme on rikki näin parhaaksi ostaa valmista maapähkinävoita.

Jos haluat näistä suklaisia pyörittelet pallot vain raakakaakaojauheessa (/kaakaossa). Sitten keität kahvit tai teetä ja yrität olla syömättä kaikkia kerralla. Jos innostut näitä tekemään niin laita ihmeessä kommenttia, olisi mukava kuulla oliko makumaailma sinun mieleesi?

P.s. Blogista löytyy myös Kookos-taatelipallot, jotka ovat myöskin vegaanisia. Mukavia pallojen pyörittely hetkiä.

Maapähkinä- mantelipallot (n. 12 kpl)

  • 120g manteleita (kokonaisia, kuoripäälleisiä)
  • 5 tuoretta taatelia
  • 1/2 dl maapähkinävoita (itse tehtyä tai valmista sileää esim. Biona organic)
  • 1/2 kypsä banaani
  • ripaus suolaa

Jauha mantelit karkeaksi jauhoksi blenderissä. Itse tein koko massan sauvasekoittimella koska blenderimme on rikki, mutta suosittelen kuitenkin blenderiä. Ota mantelijauhoista sivuun n.20g (3 rkl), pyörität myöhemmin pallot tässä mantelijauhossa. Laita lopun mantelijauhon sekaan pilkotut taatelit ilman kiviä, maapähkinävoi, banaani ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta palloja ja pyörittele pallot mantelijauhoissa/rouheessa. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi ja nauti. Jos haluat suklaan makua pyörittele pallot raakakaakaojauheessa.

Kommentoi