Maidoton riisivanukas eli riisifrutti
Viikonloppu vietetty Turun seudulla ja saaliina kotiin sain tyrnimarjoja ja omenoita. Joten niistä täytyy kehitellä jotakin ensi viikolla. Ainakin omenahilloa ajattelin keitellä ja ehkä teen piirakankin, katsotaan. Mutta siirrytään itse asiaan eli riisivanukkaaseen, jota syötiin kylläkin jo viikko sitten kun sain siskoni poikansa kanssa meille kylään viikonlopuksi. Keitin riisipuuroa kookosmaitoon ja meillä oli jääkaapissa purkki vaniljakastiketta (kaurapohjaista), joten sekoitin seuraavana päivänä lopun kylmän puuron joukkoon kastikkeen. Lisäksi mansikkasosetta ja oli kyllä herkullista.
Riisivanukas eli riisifrutti (n. 6:lle)
- Kylmä kookosriisipuuro
- 1 purkki Oatlyn valmista vaniljakastiketta (kaurapohjainen)
- 300g luomu pakaste mansikkaa
- 2 tl chiansiemeniä
Keitä ensin kookosriisipuuro
- 1 dl vettä
- 1 dl puuroriisiä
- 2 1/2 dl kookosmaitoa
- 2 1/2 vettä
- 1/2 tl suolaa
Kiehauta 1 dl vettä, lisää riisi. Keitä parin minuutin ajan, että vesi imeytyy hieman riisiin. Lisää kookosmaito ja 2 1/2 dl vettä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 35 min. Sekoittele välillä. Lisää lopuksi suola. Anna jäähtyä ja nosta vielä jääkaappiin jotta siitä tulee kylmää.
Sulata mansikat ja soseuta kevyesti. Sekoita joukkoon chiansiemenet. Anna siementen turvota hetki.
Sekoita kylmän riisipuuron joukkoon purkki vaniljakastiketta ja kokoa laseihin riisivanukasta ja mansikkasosetta. Syö ja nauti.