Marinoidut parsat

IMG_7104.JPG

Kaksi sesongissa olevaa raaka-ainetta kohtaavat, nimittäin parsa ja sitruuna. Tein keitetyille parsoille kastikkeen oliiviöljystä, jonka maustoin sitruunalla, valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla. Keitän parsoja yleensä korkeintaan kaksi minuuttia, välillä jopa minuutti riittää. Parsaan saa jäädä kunnon puruvastus. Parsoja kannattaa siis hieman tarkkailla keittämisen aikana ja kun kypsyys on hyvä, kannattaa kypsyminen pysäyttää nostamalla keitetyt parsat hetkeksi kylmään veteen.

Marinoituja parsoja voi syödä vaikka tapaspöydässä leikkeleiden, juustojen ja muun kanssa. Tai salaatissa, jolloin parsojen marinadi toimii samalla salaatinkastikkeena. Lautaselle tai kulhoon revityt salaatinlehdet ja marinoidut parsat sekaisin. Siihen esimerkiksi;

  1. Avokadoa, kurkkua ja lohta
  2. Tomaattia ja mozzarellaa
  3. Serranokinkkua ja pecorino juustoa

IMG_7105.JPG

Marinoidut parsat

  • nippu parsoja (n. 12 kpl)
  • 1 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 luomu sitruuna
  • suolaa, mustapippuria
  • (tuoretta timjamia)

 

  1. Napauta parsojen varresta kova osa irti. Kuori parsat ja paloittele neljään osaan.
  2. Laita kattilaan hieman vettä kiehumaan. Mausta kiehuva vesi suolalla (noin 1 tl ruususuolaa/ 3 dl vettä).
  3. Laita parsat kiehuvaan veteen ja keitä noin kaksi minuuttia.
  4. Nosta parsat hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy.
  5. Sekoita kastike. Kaada kulhoon oliiviöljy. Hienonna pieni valkosipulinkynsi ja sekoita oliiviöljyn sekaan. Raasta joukkoon pestyn luomu sitruunan kuori. Purista kaksi ruokalusikallista sitruunamehua kastikkeeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit lisätä myös tuoretta timjamia.
  6. Valuta parsat hyvin ja sekoita kastikkeen joukkoon.
  7. Anna maustua hetki ja nauti.

 

koti ruoka-ja-juoma