Mustikka-ruisvispipuuro

Hyvää ruokaa

Meillä syödään tasaisin väliajoin vispipuuroa. Yleensä teen vispipuuron puolukoista, välillä herukoista ja tähän mennessä olen tehnyt vispipuuron aina mannasuurimoista. Eilen tein ensimmäistä kertaa vispipuuroa mustikoista ja ruisjauhoista. Aamulla vatkasin kylmän puuron kuohkeaksi ja söimme sitä tänään aamupalaksi kauramaidon ja mustikoiden kera.

Omalla listallani tämä rukiinen versio jää mannasuurimoista tehdyn kuohkean vispipuuron alapuolelle, mutta siinä vaiheessa kun kuopus oli jo kertaalleen ottanut lisää ja nuoleskeli tyhjää lautastaan tajusin, että tämä ohje pitää ilmeisesti kirjoittaa muistiin.

Mustikka-ruisvispipuuro (6:lle) (Alkuperäinen ohje Glorian ruoka&viini)

  • 1 litra vettä
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 5 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

 

  1. Kiehauta vesi. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon ruisjauhot.
  2. Lisää mustikat, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Anna puuron turvota kattilassa kannen alla (vähintään kaksi tuntia tai) seuraavaan aamuun. Pidä kattila viileässä.
  4. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella, noin 8 minuuttia.
  5. (Tarjoile kauramaidon ja mustikoiden kanssa)

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

Kommentoi