Myskikurpitsa”salaatti”
Ostin yhden myskikurpitsan ja vuohenjuustoa. Laitoin koko kurpitsan paloiksi ja työnsin uuniin. Valmiiden kurpitsapalojen päälle vuohenjuustoa, hunajaa ja saksanpähkinöitä. Tällainen ”salaatti” toimisi loistavasti illanistujaisissa tai buffetpöydässä. Yksi kurpitsa oli hieman liikaa yhdelle naiselle lounaaksi, joten söin osan ja poimin päältä pähkinät. Loput palat ja vuohenjuuston laitoin kattilaan veden ja kerman kanssa ja soseutin. Kurpitsakeittoa helposti, ei tarvitse syödä montaa päivää aivan samaa ruokaa.
Kurpitsasalaatti (n.4:lle)
- 1 myskikurpitsa (kokonaisena n.1kg)
- 1 rkl kookosöljyä
- suolaa, mustapippuria, kuminaa (1/4tl)
- 50 (-100) g vuohenjuustoa
- kourallinen saksanpähkinöitä
- 1 tl juoksevaa hunajaa
Kuori (voit myös jättää kurpitsan kuorimatta, kuori pehmenee uunissa) ja halkaise kurpitsa. Kaavi sisältä siemenet ja huuhtele ne ja irrota rihmasto, jonka jälkeen laita siemenet sivuun kuivumaan. Levitä kurpitsanpalat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon kookosöljy ja ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja hieman kuminaa (voit laittaa joukkoon jo tässä vaiheessa hunajan jos haluat). Paahda paloja uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Laita kuumien palojen päälle vuohenjuusto ja hieman rikotut saksanpähkinät sekä hunaja. Syö sellaisenaan tai mielellään vaikka hyvän leivän kanssa. Voit paahtaa kurpitsansiemenet pannulla suolan kanssa, paahda kunnes ne hieman poksahtavat. Syö vaikka sellaisenaan tai laita salaattiin.