Olo Garden & Bar, Helsinki ja Blogger’s dinner

P1170086.JPG

(Edit. 5.3.18, Olo Garden on nykyisin nimeltään Garden by Olo)

Pohjoisesplanadin ja Helenankadun kulmasta löytyy kolme eri paikkavaihtoehtoa, joissa kaikissa tarjolla on taidolla ja ajatuksella tehtyä ruokaa sekä upeat puitteet.

Pohjoisesplanadin puolelta löytyy arvostettu Michelin-tähtiravintola Olo, joka tarjoilee neljän ruokalajin lounaan tiistaista perjantaihin ja illallista tiistaista lauantaihin. Helenankadun puolelta taas löytyvät ovet astetta rennompaan Olo Gardeniin, joka on auki tiistai-lauantai-iltoina sekä Olo Creative Kitcheniin, josta pöydän voi varata vain perjantai- ja lauantai-iltaisin. Muina aikoina kaikki ovet ovat auki vain tilauksesta.

Maaliskuussa ovensa avannut Olo Garden & Bar kutsui minut ja joukon muita bloggareita nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta, tunnelmasta sekä tietysti hyvästä seurasta*. Olo Garden & Bar sijaitsee Lampan talon sisäpihalla ja korkea tila lasikatteella on vaikuttava. Ruoasta vastaavat, Olon luova johtaja ja yksi ravintoloitsijoista, Jari Vesivalo keittiötiimeineen ja juuri Olo Gardenin ruokatuotteesta vastaa keittiömestari Kim Mustonen

Olo Gardeniin voi pistäytyä pelkälle drinkille tai mennä syömään, vaikka yksin tai hieman suuremmallakin porukalla. Drinkkilista kuulostaa mielenkiintoiselta ja myös alkoholittomiin vaihtoehtoihin on panostettu.

Keittiöstä voi tilata neljän ruokalajin yllätysmenuun hintaan 57 euroa ja kuuden ruokalajin hintaan 75 euroa. Listalta voi toki tilata myös annoksia, joiden hinnat pyörivät 12-34 euron välissä. Suosituksena kuitenkin on tilata kolmesta kuuteen ruokalajia.

P1170053.JPG

Me aloitimme ruokailun keittiön tervehdyksellä, joka oli Hibiscus-sitruunateetä, sitruunaverbenaöljyä ja kuivattua sitruunaverbenaa.

P1170061.JPG

Tervehdyksen jälkeen pöytään tuotiin munavoita ja poron verestä tehtyä kreemiä. Nämä tarjoiltiin lepuskojen kanssa.

P1170063.JPG

Maut sopivat tietysti loistavasti yhteen. Lepuska oli rasvainen, sopivan suolainen ja täytteet jatkoivat samaa kaavaa.

P1170069.JPG

Seuraavaksi nautimme ”vuohenjuustosalaatin”. Eli lautaselta löytyi Saloniemen vuohenjuustoa, mehustettua tomaattia, mansikkaa, tummaa balsamicogeeliä, salaattia ja salaattipyrettä. Annoksen päälle ripoteltiin itse vielä hieman paahdettua mantelia.

Täyteläinen vuohenjuusto sopi muiden, raikkaampien komponenttien kanssa hyvin yhteen ja annoksessa ollut salaattipyre oli oiva lisä kokonaisuuteen.

Samassa pöytäseurueessa istunut Olon keittiömestari Anssi Riihimäki kertoikin salaattipyreen syntyneen alunperin hävikin minimoinnin tuloksena, kun ”ylimääräiset” salaatinlehdet piti saada hyötykäyttöön.

P1170076.JPG

Pääruokana meille tarjoiltiin hiillostettua siikaa, misolla maustettua voi-valkoviinikastiketta ja friteerattua kukkakaalia.

P1170075.JPG

Annos oli ehdottomasti illan paras. Siika oli täydellisen kypsyistä ja illan pääosaan nousivat, ehkä hieman yllättäen, nuo pöytäseurueen kesken jaettavat kukkakaalit. Kukkakaalit, siika ja täynnä makua oleva kastike olivat todella upea kokonaisuus.

P1170071.JPG

Viinit jäivät tällä kertaa ehkä hieman ruoan varjoon, mutta saimme tietysti nauttia hyvistä viineistä. Illan aikana saimme nauttia myös baarimestari Paula Lundellin loihtimista erinomaisista drinkeistä.

P1170100.JPG

Pääruoan jälkeen siirryimme Olo Gardenin vieressä sijaitsevaan Olo Creative Kitcheniin nauttimaan jälkiruoasta, juustoista sekä drinkeistä.

Olo Creative Kitchen on pieni, maksimissaan 24 henkilölle tarkoitettu tila, jossa asiakkaalle annetaan mahdollisuus astua mukaan keittiöön. Asiakas pääsee seuraamaan ruoan valmistamista ja juttelemaan keittiömestareiden kanssa, sekä syömään tietysti erittäin hyvää ruokaa.

Olo Creative Kitchenin klassikkomenu Matka valittiin muuten juuri Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2017.

P1170097.JPG

Saimmekin Olo Creative Kitchenissä nähdä, kuinka esille nousi jälkiruoka, joka sisälsi maitosuklaaganachea, manteli-seesaminsiemenpralinen, suolakaramellia, vadelmaa, vadelmahyytelöä, suklaakeksiä ja sitruunaruoholla maustettua créme anglaisea.

P1170102.JPG

Makeaa, pehmeää, rapeaa, täyteläistä, noh siis erittäin hyvää.

P1170091.JPG

Loppuun vielä juustoja ja sitten minun olikin aika kiiruhtaa linja-autolle ja takaisin Turkuun.

Huomasin muuten tekstin sisältävän monta nautin sanaa ja siis kyllä minä nautin! Kiitos illasta Ravintola Olo ja Olo Garden & Bar, ja kiitokset samassa pöydässä istuneille mielenkiintoisista keskusteluista.

P1170108.JPG

Olo Garden & Bar

Helenankatu 2, Helsinki

Kotisivut; täällä.

Ravintola Olon ravintoloitsijoina toimivat Katja Henttunen, Petri Lukkarinen, Pekka Terävä ja Jari Vesivalo.

 

*Illallisen ruoat ja juomat tarjosi Olo Garden & Bar

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *