Osso bucco Oksasen tilan karitsasta
Lammasta löytyy varmasti monen ruokapöydästä tänään tai huomenna. Joten ajattelin näin pääsiäisen kunniaksi jakaa yhden lammasreseptin, nimittäin ohjeen karitsan osso buccoon. Herkullinen tomaattinen kastike ja murea, luista irtoava liha. Niin hyvää.
Osso bucco tai osso buco, joka tarkoittaa onttoa luuta, on lähtöisin Italian Milanosta. Yleensä osso bucon kanssa tarjoillaan risottoa, mutta keitetty riisi sopii myös mainiosti yhteen pitkään haudutetun lihan kanssa.
Tärkeimpiä asioita osso bucon valmistuksessa ovat laadukas liha, hyvä tomaattimurska ja aika. Ja tämä ruokahan vaan paranee uudelleen lämmitettäessä, joten kerralla kannattaa tehdä hieman isompi määrä.
Osso bucco (n. 4:lle)
- 700g luomu karitsan osso bucco lihaa, eli potkaa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- voita paistamiseen
- 2 sipulia
- 2-3 porkkanaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 4 dl vettä
- 1 luomu lihaliemikuutio
- suolaa, mustapippuria, timjamia ja oreganoa
- Sekoita vehnäjauhojen joukkoon suolaa ja pippuria. Leikkaa potkakiekkojen kalvoihin eli sivuihin viiltoja, jotta lihakiekot pysyvät tasaisina eivätkä mene kuppimaisiksi. Pyörittele lihat vehnäjauhoissa ja paista voissa. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pannulle voita, pannua ei siis tarvitse pestä välissä. Paista kasviksia hetken aikaa, mausta kunnolla suolalla, pippurilla, timjamilla ja oreganolla.
- Lisää kasvisten päälle tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Sekoittele ja anna porista hetken aikaa. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Makuja ja suolaa saa olla aika reilusti, koska liha imee vielä makuja itseensä uunissa kastikkeesta.
- Laita uunipataan kerroksittain liha ja kasvikset sisältävä kastike. Katso, että kaikki lihapalat peittyvät. Peitä uunipata kannella tai foliolla ja laita uuniin 175 asteeseen kolmeksi tunniksi. Syö riisin, polentan tai risoton kanssa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.