Paahdetut maa-artisokat

Hyvää ruokaa

Paahdetut maa-artisokat ovat NIIN hyviä. En tosin tiedä haluanko tänä vuonna enää montaa kertaa syödä näitä, koska olen alle kuukauden sisällä syönyt yksin melkein kilon kyseessä olevia herkkuja. Suosittelen siis kokeilemaan. Ovat hyviä sellaisenaan majoneesin kanssa ja sopivat myös erinomaisesti lisukkeeksi esim.lihalle. Olen kokeillut maustaa maa-artisokat sekä timjamilla että rosmariinilla ja omaksi suosikikseni nousee ehdottomasti timjamilla maustetut. Maukasta viikonloppua!

Paahdetut maa-artisokat (2:lle)

  • 500g maa-artisokkia
  • rypsiöljyä (n. 2rkl)
  • suolaa, mustapippuria, timjamia (/rosmariinia)

Pese maa-artisokat kunnolla, ei tarvitse kuoria. Halkaise maa-artisokat ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon hieman öljyä ja mausta suolalla, pienellä määrällä mustapippuria sekä timjamilla (tai rosmariinilla). Laita uuniin 230 asteeseen n. 30 minuutiksi, maa-artisokkien koosta riippuen. Sekoita paistamisen puolessa välissä kerran. Tarjoile majoneesin kanssa, joka on maustettu valkosipulilla, piparjuurella tai vaikka rosmariinilla.

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Sulla on kyllä niin kauniita ruokakuvia!

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Voi kiitos. Ei ehkä helpoin kuvauskohde tällainen harmaan ruskea paahdettu maa-artisokka, mutta halusin tallentaa nämä tänne maun takia. Olen kyllä kurkkinut sinunkin blogisi puolelle, todella hienoja kuvia myös siellä. Oikein mukavaa viikonloppua!

Kommentoi