Vegaaninen mutakakku

P1290025.JPG

Syntymäpäiväsankarimme toiveena oli kakku pelkästä suklaasta. Ihan pelkästä suklaasta en kakkua pystynyt taikomaan, mutta sankari oli erittäin tyytyväinen tähän suklaiseen mutakakkuun. Tein kaksi kakkua ja toisen kakun otin pois uunista aavistuksen liian aikaisin. Mutakakun kypsyyden kanssa saa siis olla aika tarkkana, mutta ei hätää hyvältä kakku maistuu vaikka kypsyys ei olisikaan täydellinen.

Tämä vegaaninen ohje on napattu Ruokakonttuuri-blogista. Jos etsit vegaanisia reseptejä kannattaa kurkistaa tuonne Ruokakonttuuri-blogiin. Jos toiveena ei olisi ollut suklainen kakku, olisin luultavasti tehnyt linkin takaa löytyvän; kinuskisen maapähkinävoi-banaanikakun

P1290023.JPG

Vegaaninen mutakakku

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl öljyä (rypsi)
  • 2 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 100g tummaa suklaata (vegaanista, esim. Pirkka tumma leivontasuklaa)

 

  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjalle. Voitele reunat margariinilla tai öljyllä.
  2. Sulata suklaa. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita kuivien aineiden joukkoon öljy, maito ja lopuksi sulatettu suklaa.
  3. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Testaa kypsyyttä heilauttamalla vuokaa edestakaisin. Kun taikina on reunoilta kiinteytynyttä, mutta keskeltä ”hyllyvää”, kypsyys on likimain oikea. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista. Tarjoa mutakakku vaniljajäätelön tai vaahdotetun kasvivispin ja mansikoiden kanssa.

 

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

koti ruoka-ja-juoma

Lakumokkapalat

IMG_0290.JPG

Eilen lakritsimanteleita ja tänään lakumokkapaloja. Bongasin netistä reseptin näihin lakumokkapaloihin ja päätin testata. Lakritsijauhetta oli harmillisesti jäljellä hieman liian vähän, joten kovinkaan lakritsaisia eivät nämä kuvissa olevat olleet, mutta erittäin hyviä ja maukkaita. Ripottelin päälle hieman hienonnettuja lakritsimanteleita, mutta päälle voi toki laittaa vaikka paloiteltuja lakuja.

IMG_0293.JPG

Näitä oli tarjolla tänään kuopuksen syntymäpäivillä ja koska tarjolla oli myös muuta makeaa leikkasin hieman pienempiä paloja (48 kappaletta). Mokkapalojen lisäksi tarjolla oli myös muun muassa herkullista punaherukka-marenkipiirakkaa, jonka ohje löytyy; täältä. Tuon linkin takaa löytyvän ohjeen takia meinaan tänäkin vuonna kerätä pakastimeen reilusti punaherukoita.

Ps. Saat mokkapaloista helposti maidottomia vaihtamalla voin margariiniin ja käyttämällä kauramaitoa.

IMG_0283.JPG

Lakumokkapalat (1 pellillinen/ n.30 palaa) (alkuperäinen ohje k-ruoka)

Pohja:

  • 3 luomu kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 150g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 rkl lakritsijauhetta (Urtekram)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl (kaura)maitoa
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrutus:

  • 5 rkl kuumaa, vahvaa kahvia (juomaa)
  • 5 rkl (n. 60g) voita
  • 4 dl (225g) tomusokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 rkl lakritsijauhetta (Urtekram)
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. 
  2. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle.
  3. Koristele halutessasi strösselillä tai makeis- tai mantelirouheella.

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

koti ruoka-ja-juoma