Vegaaninen mutakakku
Syntymäpäiväsankarimme toiveena oli kakku pelkästä suklaasta. Ihan pelkästä suklaasta en kakkua pystynyt taikomaan, mutta sankari oli erittäin tyytyväinen tähän suklaiseen mutakakkuun. Tein kaksi kakkua ja toisen kakun otin pois uunista aavistuksen liian aikaisin. Mutakakun kypsyyden kanssa saa siis olla aika tarkkana, mutta ei hätää hyvältä kakku maistuu vaikka kypsyys ei olisikaan täydellinen.
Tämä vegaaninen ohje on napattu Ruokakonttuuri-blogista. Jos etsit vegaanisia reseptejä kannattaa kurkistaa tuonne Ruokakonttuuri-blogiin. Jos toiveena ei olisi ollut suklainen kakku, olisin luultavasti tehnyt linkin takaa löytyvän; kinuskisen maapähkinävoi-banaanikakun.
Vegaaninen mutakakku
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- ripaus suolaa
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl öljyä (rypsi)
- 2 dl kaura- tai soijamaitoa
- 100g tummaa suklaata (vegaanista, esim. Pirkka tumma leivontasuklaa)
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjalle. Voitele reunat margariinilla tai öljyllä.
- Sulata suklaa. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita kuivien aineiden joukkoon öljy, maito ja lopuksi sulatettu suklaa.
- Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Testaa kypsyyttä heilauttamalla vuokaa edestakaisin. Kun taikina on reunoilta kiinteytynyttä, mutta keskeltä ”hyllyvää”, kypsyys on likimain oikea. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista. Tarjoa mutakakku vaniljajäätelön tai vaahdotetun kasvivispin ja mansikoiden kanssa.
Hyvää ruokaa; INSTAGRAM