Porkkanasalaatti dukkah-mausteseoksella

IMG_6048.JPG

Jatketaan pirteän värikkäällä salaatilla. Tein jokin aika sitten dukkah-mausteseosta ja päätin että haluan ripotella sitä uuniporkkanoiden päälle. Pelkät porkkanat olisivat olleet ehkä hieman tylsiä, joten päätin koota itselleni salaatin. Täyttävyyttä sain kuskusilla, raikkautta appelsiinilla ja mausteisuutta dukkah-mausteseoksella. Päälle ripottelin vielä kourallisen paahdettuja cashewpähkinöitä ja tuoretta korianteria, jota ostin riisinuudeliwokkia varten. Lopuksi päälle iso loraus oliiviöljyä ja lautasellinen salaattia oli melko nopeasti syöty. Salaattiin olisi sopinut myös esimerkiksi fetajuusto tai miksei vuohenjuustokin.

IMG_6050.JPG

Porkkanasalaatti (1:lle)

  • 200g porkkanaa
  • 1/2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl kuskusia (+ 0,7 dl vettä)
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • salaatinlehtiä/ rucolaa
  • 1 rkl dukkah-mausteseosta
  • päälle tuoretta korianteria
  • oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja hunajaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat. Sekoita porkkanapaloihin loraus rypsi- tai oliiviöljyä, mausta suolalla, pippurilla ja 1/2 teelusikallista hunajaa. Laita porkkanapalat uunipellille. Laita cashewpähkinät uunin kestävään kulhoon. Laita porkkananpalat ja pähkinät uuniin samaan aikaan. Nosta pähkinät pois uunista 10 minuutin jälkeen. Anna porkkanoiden olla vielä noin 5-10 minuuttia eli yhteensä 15-20 minuuttia. Kiehauta 0,7 desilitraa vettä ja kaada kuskusien päälle kulhoon. Peitä kulho kelmulla ja anna turvota 10 minuuttia. Poista kelmu ja irroita kuskusryynit toisistaan haarukalla. Purista kuskusin joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu ja mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella oliiviöljyä. Huuhtele ja revi salaatinlehdet ja rucola. Pyörittele salaatti oliiviöljyssä ja asettele lautaselle, lisää päälle kuskus, cashewpähkinät, porkkanat, dukkah-mausteseos sekä tuoretta korianteria (ja oliiviöljyä).

koti ruoka-ja-juoma

Punajuurisalaatti

IMG_6065.JPG

 Yhteistyössä Kitchentime

Sain hieman ennen joulua yhteydenoton Kitchentimelta ja sain valita jotain mieluista heidän verkkokaupastaan. Valitsin tämän mandoliinin, koska mandoliini on nyt roikkunut hankintalistalla aivan liian kauan. Tiesin että heti kun saan mandoliinin käyttööni höylään sillä ihanan tasaisen ohuita siivuja punajuuresta, jotka peitän rucolalla ja vuohenjuustolla.

 

IMG_6066.JPG

Tämä salaatti on näyttävän näköinen esimerkiksi pienimuotoisten juhlien seisovaan pöytään tai annoksina tarjoiltuna se sopii erinomaisesti alkuruoaksi illanistujaisiin. Voit asetella punajuurisiivut tarjoiluastialle hyvissä ajoin ja maustaa ne suolalla, laittaa ohennetun vuohenjuuston valmiiksi pursotinpussiin jääkaappiin ja sekoittaa punajuurten päälle tulevan kastikkeen. Juuri ennen tarjoilua levität punajuurten päälle kastikkeen, rucolan, vuohenjuuston ja pähkinät.

IMG_6085.JPG

 

IMG_6088.JPG

Punajuurisalaatti (n. 4:lle alkuruoaksi)

  • 400g punajuuria
  • 70g pehmeää vuohenjuustoa (ei kuoripäälleistä)
  • 1 rkl maitoa tai vettä
  • 1/2 dl cashewpähkinöitä tai 2 rkl pinjansiemeniä
  • puoli ruukkua villirucolaa
  • kastike punajuurille: 2 rkl oliiviöljyä, 2 tl balsamicoa, 1/2 tl hunajaa, 1/2 tl kuivattua timjamia tai 1 tl tuoretta timjamia ja ripaus mustapippuria
  • suolaa

Keitä tai höyrytä kokonaiset punajuuret kypsiksi, noin 40 minuuttia. Paahda cashewpähkinät uunissa 200 asteessa 10 minuuttia tai paahda niitä tai pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla kunnes saavat väriä. Pilko cashewpähkinät rouheeksi. Ohenna pehmeä vuohenjuusto tilkalla maitoa tai vettä. Laita vuohenjuusto pursotinpussiin. Tee kastike punajuurille eli yhdistä kastikeaineet ja sekoita. Kuori jäähtyneet punajuuret. Höylää punajuuresta ohuita siivuja mandoliinilla ja asettele ne tarjoilulautaselle tai suoraan neljälle ruokalautaselle. Laita siivut hieman limittäin ja jos laitat siivut kahteen kerrokseen ripottele kerrosten väliin hieman suolaa. Kaada kastike punajuurten päälle tasaisesti. Ripottele päälle vielä tasaisesti suolaa. Huuhtele rucola ja pyörittele tilkassa oliiviöljyä. Levitä rucola punajuurten päälle. Tee pursotinpussiin reikä ja pursota vuohenjuusto ohuena nauhana salaatin päälle. Ripottele päälle pähkinärouhe tai pinjansiemenet.

koti ruoka-ja-juoma