Vegaaninen porkkanakakku

IMG_0014.JPG

Päätin todella pitkästä aikaa tehdä porkkanakakkua. Etsin ohjetta vegaaniseen porkkanakakun kuorrutteeseen ja päädyin tietysti Chocochili-blogiin. Elinan Chocochili-blogi on oikea aarreaitta, varsinkin sillon kun tarvitsee löytää oikeasti hyviä vegaanisia ohjeita.

Alla oleva ohje on siis napattu suoraan Chocochili-blogista, mutta mainittakoon, että alunperin porkkanakakun ohje on Saara Törmän käsialaa.

IMG_0040.JPG

Tietysti kun päätyy hieman yllättäen leipomaan, ei kaapista aina löydy juuri sitä mitä tarvittaisiin. Niinpä meidän kakussamme fariinisokeri vaihtui intiaanisokeriin, perunajauhojen tilalle laitoin vehnäjauhoja ja kuorrutteeseen tuli kauratuorejuustoa (Oatlyn påMacka). Ja sanonpa vaan, että apua miten hyvää.

Mukavaa joulukuuta kaikille!

IMG_0036.JPG

(Kuvissa oleva kakku on tehty puolikkaalla ohjeella, halkaisijaltaan 21 cm vuokaan. Jos teet alla olevan ohjeen mukaan, valitse hieman isompi vuoka tai tee kaksi pientä kakkua)

Vegaaninen porkkanakakku

  • 4 1/2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3 1/2 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
  • 2 dl öljyä
  • 1 1/2 dl kauramaitoa, soijamaitoa tai vettä
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa

Kuorrutus

  • 100g margariinia
  • 225g maustamatonta soijatuorejuustoa (tai kauratuorejuustoa)
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (mantelirouhetta)

 

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja pyörittele vuossa vehnäjauhoja, kunnes vuoan sisäpinta on tasaisesti jauhotettu.
  3. Mittaa kulhoon fariinisokeri, öljy ja soijamaito. Sekoita.
  4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen. Sekoita joukkoon vielä raastettu porkkana.
  5. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista sitä noin 45 minuuttia, tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
  6. Anna jäähtyä.
  7. Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja levitä se kakun päälle. Koristele kakku mantelirouheella.

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

koti ruoka-ja-juoma

Uunibataatit kikherneillä

IMG_9971.JPG

Tein tänään lounaaksi uunibataatteja ja niistähän tuli niin hyviä, että päätin tulla laittamaan ohjeen tännekin muistiin. Jo pelkkä tuo täyte oli mielestäni niin hyvää, että taidan tehdä sitä ensi kerralla kaksinkertaisen määrän, lorauttaa ylimääräisen täytteen joukkoon hieman enemmän kaurakermaa ja tarjoilla sen seuraavana päivänä riisin kanssa.

Herkullista viikonloppua kaikille!

IMG_9969.JPG

Uunibataatit kikherneillä (2-4:lle)

  • 2 bataattia (yht. 700g)
  • oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 1/2 dl keitettyjä kikherneitä
  • mausteet; 1 tl currya, 1/2 tl kurkumaa, 1 tl paprikajauhetta, 1/4 tl juustokuminaa, 1/2 tl sambal oelek chilitahnaa, mustapippuria ja suolaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1 1/2 dl juustoraastetta (luomu maasdam, tai jotain muuta melko voimakasta juustoa)

 

  1. Pese ja halkaise bataatit. Laita bataatit uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä halkaistujen bataattien päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Laita bataatit uuniin 200 asteeseen noin 35 minuutiksi (aika riippuu bataattien koosta), ja tee sillä aikaa täyte.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Lorauta paistinpannulle noin kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja freesaa sipuleita hetki.
  4. Siirrä paistinpannu pois levyltä ja sekoita joukkoon keitetyt kikherneet, mausteet, kaurakerma sekä 1/2 dl juustoraastetta.
  5. Nosta pehmenneet bataatit pois uunista ja kaavi bataattien sisus leikkuulaudalle (koko sisustaa ei tarvitse alkaa kaapia, reunoille on hyvä jättää hieman). Leikkaa bataattien pehmeä sisus hieman pienemmiksi paloiksi ja sekoita se täytteen joukkoon.
  6. Täytä bataattien kuoret täytteellä ja ripottele bataattien päälle loppu juustoraaste.
  7. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

koti ruoka-ja-juoma