Raakasuklaakakku

IMG_0357.JPG

Tämä Maria Lönnqvistin raakasuklaakakkuohje on hyväksi havaittu. Se on oikeastaan aika helppo ja nopea, jos on muistanut laittaa cashewpähkinät likoamaan ajoissa. Tätä riittää pienikin pala tyydyttämään makeanhimon. Suosittelen tähän tehokasta blenderiä, jotta täytteestä tulee varmasti tasainen.

IMG_0361.JPG

Balilainen suklaakakku (raaka)

Pohja:

  • 3 dl saksanpähkinöitä
  • 2 dl kuivattuja taateleita
  • 1/2 tl laadukasta suolaa

Aja huuhdellut saksanpähkinät sekä taatelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi ja levitä se irtopohjavuoan pohjalle. (Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi, jotta kakku on helpompi siirtää vuoasta tarjottimelle)

Täyte:

  • 3 dl cashewpahkinöitä (liota vedessä väh. 4 tuntia etukäteen)
  • 1 dl kaakaovoita
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 1/2 dl lämmintä vettä
  • 1 dl raakakaakaojauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi. Sekoita suklaatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta pähkinät liukenevat täysin. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti. Jäähdytä suklaakakkua pakastimessa noin 20 minuuttia tai kunnes suklaatäyte on jähmettynyt ja kakun voi irroittaa vuoasta. (Itse laitoin kakun jääkaappiin yöksi ja irrotin seuraavana päivänä.)

 

koti ruoka-ja-juoma

Piparkakkumuffinssit

IMG_5432.JPG

Alle kuukausi jouluun. Nyt on viimeistään aika kaivaa esiin kaneli, kardemumma, anis ja neilikka. Meillä leijui piparkakkujen tuoksu, mutta tällä kertaa uunissa paistuivat muffinssit. Resepti on sama kuin banaanikakussa, mutta korvasin puolukat piparkakkumausteella.

IMG_5438.JPG

Nämä mausteiset muffinssit ovat ihanan kuohkeita ja banaanien ansiosta myös kosteita. Mitä kauemmin muffinssit jäähtyvät sitä helpompi niitä on käsitellä. Mutta maistuivat mielettömän hyviltä myös lämpiminä ja kuohkean hajoavina. Jos käytät ohuita paperivuokia muista laittaa ne muffinssipeltiin, jotta pysyvät muodossaan.

IMG_5451.JPG

Piparkakkumuffinssit (12 kpl)

  • 100g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 luomukananmuna
  • 2 kypsää banaania
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 tl piparkakkumaustetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita taikinan joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Voit voidella ja jauhottaa muffinssipellin kolot tai laittaa koloihin paperivuoat. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Voit myös paistaa taikinan voidellussa ja jauhotetussa leipä- tai kakkuvuoassa, mutta pidennä siinä tapauksessa kypsennysaikaa 30 minuuttiin. Anna muffinssien tai kakun jäähtyä hieman ennen irrottamista, ovat kuumina erittäin kuohkeita.

koti ruoka-ja-juoma