Kuskussalaatti vuohenjuustolla ja granaattiomenansiemenillä
Tässä taas tällainen yhden naisen lounassalaatti. Kuskus (/couscous) on täyttävä ja helppo raaka-aine salaattipohjaksi, silloin salaatista voi tehdä lämpimän/haalean tai kylmän. Olen monesti tehnyt eri juhliin kylmän kuskussalaatin paistetuilla kasviksilla ja fetalla. Nyt meillä oli jääkaapissa pieni pala vuohenjuustoa ja pöydällä paprikat, jotka piti käyttää pois mahdollisimman pian. En olisi laittanut niitä keltaisia suippopaprikoita sellaisenaan salaattiin, koska ne eivät oikeastaan maistuneet miltään tai eivät ainakaan kovin hyviltä. Oli siis helppo päätös paistaa ne pannulla ja laittaa kuskussalaatin joukkoon. Muuten hieman tylsän värinen salaatti sai päälleen jääkaapista loput granaattiomenansiemenet ja muuttui aika houkuttelevan näköiseksi. Lisukkeena taas miehen tekemää juureen leivottua leipää.
Salaatti (1:lle)
- 1/2 dl kuskusia
- 3/4 dl vettä
- 2 pientä keltaista suippopaprikaa (yhteensä 130g)
- 1/2 punasipuli
- 1 pieni porkkana
- 50g vuohenjuustoa
- 3 rkl granaattiomenansiemeniä
- paistamiseen 1 rkl oliiviöljyä, maustamiseen timjamia, suolaa, pippuria
- kastike: 1 tl hunajaa, 2 tl hyvää balsamicoa, 2 rkl oliiviöljyä
Varaa tarpeeksi iso kulho koko salaatille. Laita kuskus kulhoon. Kiehauta vesi ja kaada kuskusien päälle, peitä kulho kelmulla ja anna turvota (10 min). Paloittele paprikat, viipaloi punasipuli ja höylää porkkanasta siivuja (kuorimaveitsellä tai parsankuorimaveitsellä). Tee kastike: sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Kaada kastike turvonneen kuskusin joukkoon, sekoita haarukalla sekaisin. Paista paprikanpalat ja punasipuliviipaleet n. ruokalusikallisessa oliiviöljyä melko kuumalla pannulla, jotta paprikat saavat hieman väriä, mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla. Laita paistetut paprikanpalat ja sipuli suoraan pannulta kuskusien joukkoon kulhoon. Lisää kulhoon porkkanasiivut ja viipaloitu vuohenjuusto. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa. Kaada salaatti lautaselle ja koristele granaattiomenansiemenillä.