Inkiväärikeksit
Meidät kutsuttiin viime lauantaina kahville ja minä sain hyvän (teko)syyn leipoa jotain viemisiksi. Päädyin tekemään näitä inkiväärikeksejä, koska ne sopivat niin hyvin näihin hetkiin kun ulkona on lunta ja joulu on vasta tuloillaan. En kyllä kesälläkään kieltäytyisi näistä, koska nämä ovat ihanan rapeita, mutta hieman sitkeitä ja inkivääri tuo hyvää mausteisuutta.
Ensin ajattelin että olisin tehnyt piparkakkutaikinan ja vienyt sen mukanani jotta lapset olisivat voineet leipoa pipareita. Tein kuitenkin näitä ja ihan hyvä niin, koska heillä olikin jo iso lasikulho täynnä pipareita. Perheenäiti oli tehnyt piparitaikinan vehnä- ja ruisjauhoista ja ajattelin että voisi seuraavaksi itsekin kokeilla laittaa hieman ruisjauhoja piparkakkutaikinaan, oli meinaan rapeita keksejä.
Inkiväärikeksit (n.30 kpl, voit leikata haluamasi kokoisiksi)
- 100g voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl siirappia (vaaleaa tai tummaa)
- 2 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1/2tl soodaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja inkivääri keskenään sekaisin ja kääntele seos voivaahtoon. Jaa taikina kahtia ja muotoile palat tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperille uunipellille. Paina niitä litteämmiksi ja paina tankoihin vinottain haarukan piikkien jäljet. Laita uuniin 175 asteeseen n. 12-15 minuutiksi, kunnes ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä hieman pellin päällä ja leikkaa vinottain. Voit leikata vielä pitkittäin puoliksi jolloin saat pienempiä keksejä. Anna jäähtyä kunnolla pellin päällä jolloin kovettuvat.