Parsasalaatti uunifetalla

IMG_7318.JPG

Oi tätä parsa-aikaa. Kahden euron nippu kauniita ohuita parsoja oli vaan pakko nostaa ostoskoriin.

Tiesin heti, että upotan ne johonkin salaattiin. Juustoa valitessa mieleeni muistui muutaman vuoden takainen ”hitti”, uunifeta.

Parsat ja feta kypsyvät muuten melkein samanaikaisesti uunissa. Ihanan helppoa, nopeaa ja herkullista.

IMG_7327.JPG

Tämä herkku kannattaa syödä heti. Lämmin feta on ihanan pehmeää ja parsat mukavan rapsakoita.

Parsat ja uunifeta menevät hyvin myös lihan tai kalan lisukkeena. Salaatinlehdet voi jättää vaikka kokonaan pois ja jos oikein helpolla haluaa päästä, kastikkeeksi riittää pelkkä hyvä oliiviöljy. Pääasia, että parsat ja feta ovat hyvin maustettuja.

IMG_7330.JPG

IMG_7343.JPG

Parsasalaatti uunifetalla (2:lle)

Parsat uunissa

  • 1/2 nippua parsaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria ja kuivattua timjamia

Uunifeta

  • 75g fetaa (puoli pakettia luomu fetaa)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1/2 tl kuivattua timjamia

Kastike salaatille

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2- 1 tl hunajaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria

 

  1. Tee salaatille kastike. Sekoita kastikkeen raaka-aineet hyvin yhteen.
  2. Taivuta tai leikkaa parsojen varsista kova kanta irti. Kuori paksut parsat, ohuita ei tarvitse kuoria. Levitä parsat leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada päälle oliiviöljy ja pyörittele parsat kauttaaltaan öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  3. Laita feta pieneen uunivuokaan, jonka pohjalle on sivelty noin teelusikallinen oliiviöljyä. Valuta päälle loppu oliiviöljy ja hunaja. Mausta timjamilla.
  4. Paista parsoja ja fetaa uunissa 220 asteessa 10 minuuttia. Jos parsat ovat tarpeeksi kypsiä nosta ne pois uunista.
  5. Käännä uuni grillivastukselle ja paahda fetaa grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes pinta on kauniin ruskea. Parsat voivat kypsyä samaan aikaan uunissa hieman alemmalla tasolla, kunnes ovat sopivan kypsyisiä.
  6. Revi huuhdeltuja salaatinlehtiä lautaselle/tarjoiluastialle. Nosta päälle puolitetut parsat. Pilko feta pienemmiksi paloiksi ja nosta salaatin päälle. Valuta päälle vielä salaatinkastike. Syö lämpimänä.

 

Ps. Voit myös laittaa fetan ja parsat samaan astiaan jos uskot, että kypsyvät samanaikaisesti. Älä tuolloin käytä leivinpaperia, ettei se syty grillivastuksen alla palamaan. Koska omat ohuet parsani olivat ennen fetaa valmiita, näin parhaaksi laittaa fetan uunivuokaan ja parsat pellille.

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma