Pastasalaatti pestolla ja paistetuilla kasviksilla
Otan aina mielelläni vastaan erilaisia salaattivinkkejä, joten ajattelin myös jakaa täällä blogin puolella omiani. Samalla saan hieman itsellenikin muistiin mitä salaatteja (ja ruokia) on tullut tehtyä. Yhdistelmät yleensä vaihtelevat sen mukaan mitä kotoa kaapista löytyy, mitä on sesongissa tai mitä kaupassa ollessa tekee mieli salaattia varten ostaa. Kesällä salaatteja tulee kyllä syötyä enemmän, mutta on niitä sentään muutama tullut syötyä talvenkin aikana. Näköjään täältä blogistani löytyy ainakin;
punajuurisalaatti iduilla, punajuurisalaatti vuohenjuustolla, ohrasalaattia ja lohta, katkarapusalaatti, kuskussalaatti, vegaaninen punajuurisalaatti, punajuurisalaatti, caesarsalaatti, porkkanasalaatti ja veriappelsiinisalaatti.
Nämä linkit olikin hauska koota tähän. Näköjään punajuuria on tullut ainakin syötyä. Ja suurin osa salaateista ei sisällä oikeastaan paljonkaan vihreää. Tässä alkaa vähän jo odottaa kesää ja kevyempiä salaatteja tuoreilla maukkailla tomaateilla ja kurkulla sekä erilaisilla salaatinlehdillä.
Tämänkertainen täyttävä salaatti oli lounaani. Oikaisemalla hieman eli käyttämällä valmista pestoa itse tehdyn sijaan, salaatti valmistuu aikalailla samassa ajassa kun pastat kiehuvat. Pastan kiehuessa meinaan ehtii viipaloida kesäkurpitsan ja paloitella paprikan sekä paistaa molemmat. Valmis pesto sekoitetaan keitetyn pastan sekaan. Pasta, salaatinlehdet ja kasvikset sekaisin ja valmista on alle vartissa.
Pastasalaatti pestolla (1-2:lle)
- 2 1/2 dl pastaa
- 2 rkl pestoa
- 50g paprikaa
- 100g kesäkurpitsaa
- oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria ja 1/2 tl timjamia
- salaatinlehtiä
Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Pastan kiehuessa viipaloi kesäkurpitsa ja paloittele paprika. Kuumenna pannulla kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Asettele kesäkurpitsaviipaleet kuumalle pannulle vierekkäin ja heitä paprikanpalat myös pannulle. Jos käytössäsi on pieni paistinpannu paista kahdessa erässä, jotta viipaleet eivät ole päällekkäin. Käännä kesäkurpitsaviipaleet ja paprikat kun ne ovat saaneet kunnolla väriä. Kun kesäkurpitsat ja paprikat ovat saaneet väriä pintaan siirrä pannu pois levyltä ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Siivilöi kypsä pasta ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Sekoita valutetun pastan joukkoon pesto. Revi huuhdeltu salaatti ja sekoita sekaisin salaatti, pasta ja kesäkurpitsat sekä paprikat. Syö mielellään heti, hyvän leivän kanssa, jota voi dippailla vaikka oliiviöljyyn ja balsamicoon.