Perinteiset kauralastut

IMG_7570.JPG

Heittäydyin yksi päivä hieman nostalgiseksi ja mietin mitä sokerisia herkkuja omassa lapsuudessani syötiin. Mieleeni tulivat isoäidin mustikkapiirakka, joka on ihan mielettömän hyvää, toisen isoäidin muurinpohjaletut, äidin pullat ja sitten ne helpot herkut, joita itse tein eli kauralastut, uunijäätelö ja jossain vaiheessa mokkapalat ja mangojuustokakku.

Mielikuvissani yksi ensimmäisistä jälkiruoista, joita olen itse lapsena tehnyt ovat juurikin kauralastut. Kauralastut ovat juuri sopivan helppoja ja nopeita lastenkin tehdä.

IMG_7580.JPG

Ihanaa äitienpäivää huomenna äideille ja makeaa päivää kaikille!

IMG_7577.JPG

Kauralastut (n. 20 kpl)

  • 50g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 luomu kananmuna

 

  1. Sulata voi. Sekoita voin joukkoon sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.
  2. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita varovasti.
  3. Laita lusikalla pieniä kekoja leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä kekojen väliin riittävästi tilaa, taikina leviää uunissa.
  4. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
  5. Tämä taikina määrä kannattaa laittaa kahdelle pellille, jotta lastut eivät tartu toisiinsa.

 

 

Hyvää ruokaa myös täällä; FACEBOOK ja INSTAGRAM

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.