Pinaattiletut kauramaidosta

Hyvää ruokaa

Täytyy taas muistaa tehdä useammin pinaattilettuja, sillä upposivat sen verran hyvin 3-vuotiaalle. Kauramaitoahan pystyy käyttämään oikeastaan melkeinpä kaikissa ruoissa lehmänmaidon tilalla. Meillä kun osa perheenjäsenistä ei kestä kovinkaan hyvin lehmänmaitoa. Käytämme kuitenkin lehmänmaitotuotteista juustoa ja voita, koska se on mahdollista. Jos haluat letuista täysin maidottomia paista letut kookosöljyssä tai rypsiöljyssä.  Kylkeen tietysti puolukkahilloa tai survosta. Itse tein tällä kertaa survoksen ilman valkoista sokeria, heitin makeutukseksi joukkoon vain banaania.

Pinaattiletut (n.30 kpl keskikokoisia)

  • 1/2 l kauramaitoa (/maitoa)
  • 2 luomu kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl suolaa
  • 150 g pakastepinaattia, sulatettuna
  • paistamiseen öljyä, kookosöljyä (tai voita)

Riko kulhoon kananmunat. Kaada päälle maito, sekoita hyvin. Lisää pinaatti, jauhot ja suola (kauramaito vaatii mielestäni hieman enemmän suolaa). Anna turvota, vähintään puoli tuntia tai tee taikina valmiiksi aamulla jääkaappiin ja paista kun haluat syödä. (Paista mieluiten voissa, jolloin eivät tosin ole maidottomia!).

Puolukka- banaanisurvos

  • 2 dl puolukkaa
  • 1/2 banaani

Laita puolukat (sulatetut) kulhoon, heitä sekaan puolikas banaani ja soseuta sauvasekoittimella, ei tarvitse olla ihan tasaista. Syö pinaattilettujen kanssa ja jos survosta jää yli tee vaikka kuten minä ja heitä loppu seuraavan päivän aamupuuron sekaan.

 

Kommentit

Maidottoman pojan äiti (Ei varmistettu)

Huom! Jos paistat letut voissa, ne eivät ole enää maidottomia.

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Hei, kiitos kommentistasi. Sen kerroinkin jo tekstissä, että meillä poika ei kestä hyvin lehmänmaitoa, mutta hän pystyy syömään kuitenkin maitotuotteista voita ja joitakin juustoja. Sen vuoksi kirjoitin reseptiin, että paistamiseen voi käyttää voin sijasta myös rypsiöljyä tai vaikka kookosöljyä, jolloin ovat täysin maidottomia.

Belochka (Ei varmistettu)

Ensimmäistä kertaa tein eilen pinaattilettuja (näistä tuli lettuja kun en omista ohukaispannua) tällä reseptillä ja oli kyllä tosi hyvää! Oli myös ensimmäinen kertani käyttää kaurajuomaa, kaikinpuolin onnistunut ja maukas kokeilu!

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Anteeksi en ole huomannut kommenttiasi. Ihanaa että tykkäsit. Meilläkin tehdään usein isoja lettuja. Lasten lempiruokaa nykyään ja vuoden aikana tehty monesti :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.