Porkkanasalaatti dukkah-mausteseoksella

Hyvää ruokaa

Jatketaan pirteän värikkäällä salaatilla. Tein jokin aika sitten dukkah-mausteseosta ja päätin että haluan ripotella sitä uuniporkkanoiden päälle. Pelkät porkkanat olisivat olleet ehkä hieman tylsiä, joten päätin koota itselleni salaatin. Täyttävyyttä sain kuskusilla, raikkautta appelsiinilla ja mausteisuutta dukkah-mausteseoksella. Päälle ripottelin vielä kourallisen paahdettuja cashewpähkinöitä ja tuoretta korianteria, jota ostin riisinuudeliwokkia varten. Lopuksi päälle iso loraus oliiviöljyä ja lautasellinen salaattia oli melko nopeasti syöty. Salaattiin olisi sopinut myös esimerkiksi fetajuusto tai miksei vuohenjuustokin.

Porkkanasalaatti (1:lle)

  • 200g porkkanaa
  • 1/2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl kuskusia (+ 0,7 dl vettä)
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • salaatinlehtiä/ rucolaa
  • 1 rkl dukkah-mausteseosta
  • päälle tuoretta korianteria
  • oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja hunajaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat. Sekoita porkkanapaloihin loraus rypsi- tai oliiviöljyä, mausta suolalla, pippurilla ja 1/2 teelusikallista hunajaa. Laita porkkanapalat uunipellille. Laita cashewpähkinät uunin kestävään kulhoon. Laita porkkananpalat ja pähkinät uuniin samaan aikaan. Nosta pähkinät pois uunista 10 minuutin jälkeen. Anna porkkanoiden olla vielä noin 5-10 minuuttia eli yhteensä 15-20 minuuttia. Kiehauta 0,7 desilitraa vettä ja kaada kuskusien päälle kulhoon. Peitä kulho kelmulla ja anna turvota 10 minuuttia. Poista kelmu ja irroita kuskusryynit toisistaan haarukalla. Purista kuskusin joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu ja mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella oliiviöljyä. Huuhtele ja revi salaatinlehdet ja rucola. Pyörittele salaatti oliiviöljyssä ja asettele lautaselle, lisää päälle kuskus, cashewpähkinät, porkkanat, dukkah-mausteseos sekä tuoretta korianteria (ja oliiviöljyä).

Kommentoi