Punajuuri-vuohenjuustopasta
Hetki sitten mies oli napannut kaupasta mukaansa K-ruoka lehtisen. Hän päätti sieltä kokeilla punajuuri-vuohenjuustopastaa. Tämä pasta on siis aikalailla reseptin mukaan tehty, pienillä muutoksilla. Oli todella hyvää ja upposi hyvin myös lapselle.
Meillä pasta oli Rummon penneä, vuohenjuusto pehmeää ja päällä (kovaa) vuohenjuustoa raastettuna ja meillä ei ollut tuoretta basilikaa, joten meillä pastassa oli kuivattua pieni määrä. Alla resepti suoraan lehdestä. Halusin oikeastaan laittaa tämän tänne itselleni muistiin, jotta muistaisin itse tehdä tätä joskus myöhemmin uudestaan.
Punajuuri-vuohenjuustopasta (4:lle)
- 300g penne täysjyväpastaa
- 500g tuoretta punajuurta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/4tl mustapippuria
- 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1/2 dl pastankeitinlientä
- 2 rkl öljyä
- 1 dl basilikaa hienonnettuna
- 1 prk (365g/150g) Pirkka vuohenjuustokuutioita
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, mutta säästä osa keitinliemestä. Lisää pastan joukkoon tilkka öljyä.
- Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon vesi, suola, pippuri ja hunaja. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes punajuuriraaste on kypsää.
- Kaada pasta paistokasariin ja sekoita varovasti. Lisää pastan joukkoon keitinlientä ja öljyä. Valuta vuohenjuustokuutiot. Murenna juustokuutiot ja sekoita puolet juustomurusta kuuman pastan joukkoon. Ripottele pinnalle loput juustomurut ja hienonnettu basilika.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.