Punajuurisalaatti

IMG_6065.JPG

 Yhteistyössä Kitchentime

Sain hieman ennen joulua yhteydenoton Kitchentimelta ja sain valita jotain mieluista heidän verkkokaupastaan. Valitsin tämän mandoliinin, koska mandoliini on nyt roikkunut hankintalistalla aivan liian kauan. Tiesin että heti kun saan mandoliinin käyttööni höylään sillä ihanan tasaisen ohuita siivuja punajuuresta, jotka peitän rucolalla ja vuohenjuustolla.

 

IMG_6066.JPG

Tämä salaatti on näyttävän näköinen esimerkiksi pienimuotoisten juhlien seisovaan pöytään tai annoksina tarjoiltuna se sopii erinomaisesti alkuruoaksi illanistujaisiin. Voit asetella punajuurisiivut tarjoiluastialle hyvissä ajoin ja maustaa ne suolalla, laittaa ohennetun vuohenjuuston valmiiksi pursotinpussiin jääkaappiin ja sekoittaa punajuurten päälle tulevan kastikkeen. Juuri ennen tarjoilua levität punajuurten päälle kastikkeen, rucolan, vuohenjuuston ja pähkinät.

IMG_6085.JPG

 

IMG_6088.JPG

Punajuurisalaatti (n. 4:lle alkuruoaksi)

  • 400g punajuuria
  • 70g pehmeää vuohenjuustoa (ei kuoripäälleistä)
  • 1 rkl maitoa tai vettä
  • 1/2 dl cashewpähkinöitä tai 2 rkl pinjansiemeniä
  • puoli ruukkua villirucolaa
  • kastike punajuurille: 2 rkl oliiviöljyä, 2 tl balsamicoa, 1/2 tl hunajaa, 1/2 tl kuivattua timjamia tai 1 tl tuoretta timjamia ja ripaus mustapippuria
  • suolaa

Keitä tai höyrytä kokonaiset punajuuret kypsiksi, noin 40 minuuttia. Paahda cashewpähkinät uunissa 200 asteessa 10 minuuttia tai paahda niitä tai pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla kunnes saavat väriä. Pilko cashewpähkinät rouheeksi. Ohenna pehmeä vuohenjuusto tilkalla maitoa tai vettä. Laita vuohenjuusto pursotinpussiin. Tee kastike punajuurille eli yhdistä kastikeaineet ja sekoita. Kuori jäähtyneet punajuuret. Höylää punajuuresta ohuita siivuja mandoliinilla ja asettele ne tarjoilulautaselle tai suoraan neljälle ruokalautaselle. Laita siivut hieman limittäin ja jos laitat siivut kahteen kerrokseen ripottele kerrosten väliin hieman suolaa. Kaada kastike punajuurten päälle tasaisesti. Ripottele päälle vielä tasaisesti suolaa. Huuhtele rucola ja pyörittele tilkassa oliiviöljyä. Levitä rucola punajuurten päälle. Tee pursotinpussiin reikä ja pursota vuohenjuusto ohuena nauhana salaatin päälle. Ripottele päälle pähkinärouhe tai pinjansiemenet.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.