Punajuurisalaatti iduilla

IMG_0806.JPG

Tässäpä helppo vinkki salaatiksi. Punajuuria ja fetaa tai vuohenjuustoa, paljon muuta ei sitten tarvittaisikaan. Tässä salaatissa on mukana myös ituja, joita saa kaupasta valmiina, jos idätys tuntuu liian vaivalloiselta.

Idätys on hyvä keino lisätä vihreänsyöntiä varsinkin talvella, kun ei varsinaisesti ole salaattien sesonkiaika. Jo pienestä määrästä siemeniä saat ison määrän ituja. Tarvitset vain idätysastian ja siemeniä, (ja vettä huuhteluun.)

IMG_1057.JPG

Kun esim. sinimailasensiemenet on saatu liotettua (6-8h), ainoat tehtävät sen jälkeen ovatkin päivittäinen huuhtelu vedellä (2-3 krt/päivässä) ja kylvettäminen idätyksen puolivälissä kerran ja kerran loppuvaiheessa (huoneenlämpöistä vettä isoon kulhoon, idut sinne, kuoret irtoavat ja painuvat kulhon pohjalle, osa jää pintaan se ei haittaa.) Idut nostetaan haarukalla takaisin idätysastiaan ja idätystä jatketaan. Neljän päivän idättämisen jälkeen idut laitetaan valoon pariksi tunniksi ja ne ovat valmiita syötäviksi.

IMG_0818.JPG

Punajuurisalaatti (1:lle)

  • 2 punajuurta
  • 1 tl kookosöljyä
  • suolaa, pippuria, timjamia
  • vihreää salaattia (jääsalaattia, pinaattia, ituja)
  • punasipulia
  • pala fetajuustoa tai vuohenjuustoa
  • auringonkukansiemeniä (voit paahtaa siemeniä hetken uunissa)

 

  1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita punajuuret uunipellille, levitä päälle kookosöljy ja mausteet. Laita pelti uuniin 200 asteeseen noin 35 minuutiksi.
  2. Tee sillä aikaa helppo salaattipohja. Sekoita kaikki aineet ja ripottele päälle lämpimät punajuuret. Lisää halutessasi oliiviöljyä.

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma