Ravintola Juuri, Helsinki

Hyvää ruokaa

Miten käy, kun lähtee Helsinkiin yöksi ja jättää kameransa kotiin ajatuksena, että kaikki hyvät ravintolathan ovat kiinni sunnuntaisin.

No käy tietysti niin, että kuulee ohimennen Ravintola Juuren olevan auki sunnuntaisin ja saa niin hyvää ruokaa, että räpsii kännykällä muutaman kuvan, jotta pääsee kirjoittamaan käynnistä myös tänne blogiin. Vuorokausi oli muutenkin erittäin onnistunut ja täytyy myös suositella Hotelli Fabiania (ilman minkäänlaista korvausta), jossa yövyimme upeassa huoneessa ja söimme erityisen hyvän aamiaisen.

Ravintoloitsijat Ilja Björs ja Jarkko Myllymäki avasivat Ravintola Juuren jo vuonna 2004 (miksi en ole käynyt aiemmin, kysynpähän vain!). Olen kuullut puhuttavan Ravintola Juuresta monta kertaa ja muistaakseni pelkästään hyvää.

Joten ei tullut yllätyksenä, että kysellessämme viime sunnuntaina pöytää, oli ravintola sisältä täynnä. Onneksemme saimme kuitenkin viimeisen pöydän terassilta. Hetken tuntui hieman oudolta istua siinä parkkiruudussa (voit lukea aiheesta; täältä), mutta loppuillasta ihastelimme jo kuinka hienoksi ja tyylikkääksi pieni terassi olikaan laitettu.

Jo tilausta ottaessaan, tarjoilija totesi ystävällisesti keittiön olevan tuolla hetkellä melko kiireinen, joten valitettavasti ruoissa saattaisi hieman kestää. Meillä ei ollut kiire, joten mahdollinen odottaminen ei haitannut.

Tuo kiire ei kuitenkaan näkynyt meille asti, sillä tuntui, että kaikki tapahtui juuri oikeaan aikaan. Meiltä otettiin tilaus ja tuotiin vettä. Kohta tulikin jo tarjoilijan suosittelema todella hyvä luomu punaviini. Sen perään ihanan suolaista ja todella herkullista leipää. Sitten pöytään tuotiin keittiön tervehdys ja hetken päästä söimmekin jo tilaamiamme Sapaksia.

Alkuun saimme keittiön tervehdyksenä kukkakaalikeittoa, jonka päällä oli ruista ja Peltolan blueta. Todella hyvää ja taisin kysyä jo tässä vaiheessa, voisikohan lautasen nuolla puhtaaksi.

Juuren erikoisuus ovat Sapakset, joten oli aika selvää, että tilaisimme niitä. Olisin oikeastaan voinut tilata koko listan, oli meinaan liian monta hyvää vaihtoehtoa.

Päädyin kuitenkin, vaikean valinnan jälkeen, ottamaan annoksen Vuohenmaitoa ja punajuurta. Annos oli niin kaunis ja tietysti herkullinen.

Sen lisäksi tilasin annoksen Karitsaa ja hernettä. Mielettömän hyvää ja tuntui jopa hieman väärältä maksaa vain 7,80 euroa niin kauniista ja hyvästä annoksesta. Maistoin hieman myös seuralaisen annosta Savukalaa ja sipulia. Alan toistaa itseäni, mutta sanoinko jo, että ruoka oli Hyvää!

Lasku kahdelta hengeltä oli yhteensä 53,80 euroa. Se sisälsi neljä Sapasta (á 7,80€) ja kaksi lasia luomu punaviiniä (á 11,30€) sekä veden, leivän ja keittiön tervehdyksen. Lähdimme hotellille hyvillä mielin ja tyytyväisinä. Ehkä ensi kerralla varaamme pöydän sisältä. Maistamatta jäi meinaan liian monta hyvän kuuloista suolaista annosta, puhumattakaan jälkiruoista. Ensi kertaan siis!

Ravintola Juuri

Korkeavuorenkatu 27, Helsinki

Kotisivut löydät; täältä.

 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit

Paula /Keittotaiteilua (Ei varmistettu) http://www.keittotaiteilua.fi/

Parkkiruututerassi :D Mutta upeannäköisiä ja -kuuloisia annoksia! En ole vielä(kään) Juuressa käynyt, vaikka nuo sapakset kovasti kiinnostaisivatkin.

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

En ollut noista parkkiruututerasseista ennen kuullutkaan ja ihmettelin ääneen, että miten tässä nyt voi terassi olla. Selvisihän se sitten, että terassi tosiaan on kesän ajan parkkiruuduissa. Se oli oikeastaan todella hauska ja kiva, varsinkin kun aurinko vielä paistoi hieman ulkona.

Suosittelen käymään. Meillä osui kaikki ainakin niin nappiin käynnillämme.

Herkullista kesää!

Kommentoi