Ravintola Meat District, Porvoo.

P1090050.JPG

Noin vuosi sitten Porvoon vanhaan kaupunkiin avattu Meat District on ollut seuraavaksi tuonne- listallamme jo hyvän tovin. Eilen haahuilin yksin vanhassa kaupungissa ja huomasin, että nälkä alkaa yllättää. Mietin hetken mihin kahvilaan suuntaan, mutta Meat Districtin kohdalla tajusin, että nyt on juuri oikea hetki käydä tutustumassa paikkaan.

Torstai kello kuusi, paikka on luultavasti aika tyhjillään vielä ajattelin. Olin väärässä. Toisessa ruokasalissa oli jo noin parinkymmenen hengen porukka. Olisin toki mahtunut vielä sinne, mutta päädyin rauhallisemmalle puolelle istumaan.

P1090032.JPG

Meat Districtin takana ovat Johanna ja Riku Stenros. Sama kaksikko voidaan yhdistää niin Meat Districtiin, Cafe Postresiin, SicaPelleen, että hotelli Pariisin Villeenkin.

Palvelu oli erinomaista. Rentoa, mutta asiantuntevaa ja ystävällistä. Tuon kyllä arvasinkin, koska monet aiemmat kokemukset saman katon alla sijaitsevassa Cafe Postresissa ovat olleet pelkästään positiivisia. Muutamasta käynnistä Cafe Postresissa olen kirjoittanut täällä ja täällä.

P1090028.JPG

Suunnittelin syöväni muutaman alkuruoan, yhden jälkiruoan ja juovani lasin viiniä. Päätin aloittaa alkuruoka annoksesta maalaisterriini, raparperi ja kumina näkkileipä. 12 euron annos oli yllättävänkin iso ja tuhti. Kaipailin  annokseen hieman jotain kevyttä tai raikasta komponenttia, mutta maut olivat erinomaisia. Tarjoilijan suosittelema kevyt luomu punaviini sopi hyvin yhteen suolaisen, makean ja happaman kanssa. Annoksen syötyäni tajusin, että joudun valitsemaan joko toisen alkuruoan tai pelkän jälkiruoan, koska pelkkä tuo yksi alkuruoka oli täyttänyt mahani.

P1090035.JPG

Päädyin siis tilaamaan jälkiruoan. Cafe Postresin itse tehtyjä jäätelöitä on tullut muutaman kerran maistettua, joten tiesin jäätelön olevan varma valinta. Listalla ollut tarte tatin olisi tosin ollut ykkösvaihtoehtoni, mutta kahdelle hengelle tarkoitettu tarte tatin olisi ollut yksin ehkä hieman liikaa. Onneksi neljän ja puolen euron tiramisujäätelö oli joka sentin arvoinen.

P1090038.JPG

Ennen lähtöä kävin vielä toisen salin puolella nappaamassa muutaman kuvan. Iso kylmäkaappi, jossa lihat roikkuvat onkin paikan ”nähtävyys” ja tarjoilijankin mukaan ravintolan kuvatuin kohde. Osa kaapissa olevasta lihasta tulee Porvoosta Bosgårdin luomutilalta.

P1090037.JPG

Meat district.jpg

Ulkoa löytyy vielä terassi, jolla mitä luultavimmin tulee kesällä poikettua. Ensi kosketus Meat Districtiin oli kaikin puolin positiivinen. Nyt vain odottelen, että pääsen paikkaan syömään pidemmän kaavan mukaan ja seuran kera. 

Tämä yhden hengen visiitti ravintolaan, jossa sain mahtavaa palvelua, lasin hyvää luomu punaviiniä, hyvän alkuruoan sekä erinomaisen jäätelön, kahvin ja veden maksoi yhteensä 28 euroa. Mielestäni hinta laatusuhde oli kohdillaan. Ensi kertaan siis.

P1090046.JPG

Meat District

Gabriel Hagertin kuja, Porvoo

Kotisivut täällä; meatdistrict.fi, Facebook sivut; täällä.

 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM

 

Kommentit (0)