Suklainen granola
Välillä on mukava tehdä mysli itse, näin saa itse päättää minkä makuinen siitä tulee. Ja itse tehtynä voi kutsua kotoisaa mysliä granolaksi. Kuulostaahan granola paljon hienommalta. Erilaisia versioita löytyy netistä paljon, mutta päätinpä lisätä vielä omani.
Raaka-aineita tulee melkein joka kerta vaihdeltua hieman, mutta suunnilleen samalla pohjalla mennään eli kaura-/viljahiutaleita, pähkinöitä, hunajaa, kookosöljyä ja mausteita. Tällä hetkellä kardemummaa on tullut lisättyä useasti.
Makeuden tuo hunaja ja suklaisuutta raakakaakaojauhe ja kaakaonibsit. Tällä ohjeella saat granolaa ison lasipurkin verran. Voit syödä granolan pelkän jogurtin kanssa tai lisätä joukkoon banaania, marjoja jne.
Suklainen granola
- 200g kaurahiutaleita
- 120g manteleita
- 50g auringonkukansiemeniä
- 50g kurpitsansiemeniä
- 15g raakakaakaojauhetta
- 3 rkl kookosöljyä
- 3/4 dl juoksevaa hunajaa
- 2 tl kaakaonibsejä
- 1 dl kookoshiutaleita
Hienonna manteleita hieman veitsellä. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut mantelit, auringonkukan- ja kurpitsansiemenet sekä kaakaojauhe. Lisää sulatettu kookosöljy sekä hunaja (laita enemmän hunajaa jos haluat oikein makeaa). Sekoita hyvin ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Laita uuniin 180 asteeseen 15-20 minuutiksi. Sekoittele n. 5 min välein. Nosta pois uunista ja anna jäähtyä. Lisää kaakaonibsit ja kookoshiutaleet. Sekoita ja laita lasipurkkiin tai johonkin muuhun kannelliseen astiaan.