Syksyinen pasta kanttarelleilla ja kesäkurpitsalla

IMG_9559.JPG

Hyvän mielen ruokaryhmän syyskuun haasteena on kesäkurpitsa. Hieman viime tippaan jäi, mutta ehdinpä vielä osallistua.

Kesäkurpitsaa on lähiaikoina löytynyt oikeastaan koko ajan jääkaapista. Useimmiten kesäkurpitsa päätyy meillä kastikkeisiin tai sosekeittoihin, välillä sitä paistetaan nopeasti pannulla ja välillä syödään raakana pastan sijasta. Koska jääkaapissa on ollut lähiaikoina myös paljon sieniä, yhdistin nuo kaksi kastikkeessa, jonka söimme tuorepastan kanssa.

IMG_9534.JPG

Helppoa, nopeaa ja hyvää arkiruokaa, joka sopii loistavasti myös vaikka viikonloppuun. Hauskaa ja herkullista viikonloppua kaikille!

Ps. Vielä on aikaa osallistua Turun Ruoka- ja Viinimessujen lippuarvontaan. Voit voittaa kaksi lippua messuille, jättämällä kommentin. Klikkaa itsesi; tänne.

IMG_9560.JPG

Sienipasta (n. 2-4:lle)

  • 1 litra kanttarelleja, puhdistettuina ja isoimmat revittyinä muutamaan osaan
  • n. 400g kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • loraus oliiviöljyä (tai reilu nokare voita)
  • 2 1/2 dl kaurakermaa (/2 dl kuohukermaa)
  • timjamia, suolaa, mustapippuria
  • 250g pinaatti tuorepastaa, tai kuivapastaa n. 70g/henkilö

 

  1. Raasta kesäkurpitsa raasteeksi, raastinraudan karkeimmalla terällä.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Paista kanttarelleja kuumalla pannulla ilman rasvaa, kunnes suurinosa nesteestä haihtuu sienistä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Siirrä sienet sivuun odottamaan.
  4. Kuumenna paistinpannulla loraus öljyä (tai reilu nokare voita). Freesaa pannulla sipulit ja kesäkurpitsaraaste. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
  5. Lisää joukkoon sienet ja kaada mukaan kerma. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kasaan noin 5-10 minuuttia.
  6. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä tuorepasta tai kuivapasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
  7. Sekoita kastike ja pasta sekaisin. Nauti.

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

koti ruoka-ja-juoma