Turku Food & Wine Festival
Turku Food & Wine Festival järjestettiin ensimmäistä kertaa viime viikolla Turun jokirannassa, Forum Marinumin pihamaalla. Tapahtuma oli auki torstaista lauantaihin (27-29.7), joka päivä kello 11-20.
Me olimme siskoni kanssa paikalla perjantaina, noin kello neljä. Ilmassa oli pientä sateen uhkaa, joka näkyi vähäisenä väkimääränä. Huono juttu järjestäjille, hyvä juttu meille. Aurinkoisella säällä jonot olisivat luultavasti olleet huomattavasti pidempiä, nyt vältyimme niiltä oikeastaan kokonaan.
Sisäänpääsymaksu alueelle oli 15 euroa ja alueella maksuvälineenä toimi ainoastaan ladattava maksukortti. Kortin sai sisäänkäynniltä ja sen aktivointimaksu oli kaksi euroa. Kortille sai ladata haluamansa summan ja käyttämättömät rahat sai lähtiessään takaisin.
Lisäksi viinilasista maksettiin lasipantti kaksi euroa, jonka sai siis takaisin palautettuaan lasin. Vaikka punaviinin, valkoviinin ja samppanjan juominen samasta lasista ei ehkä ole ihanteellisinta, oli systeemi mielestäni erittäin toimiva. Alueella ei näin ollut ylimääräisiä laseja pöydät täynnä, ja lasien keräämiseltä ja ylimääräiseltä pesemiseltä säästyttiin.
Tapahtumassa oli mukana kuusi ravintolaa;
- Smör
- Kuori
- Gustavo
- Mex-Mex
- Tres
- Wood&Fire Craft Pizza Company
Jokainen ravintola tarjosi kolme annos vaihtoehtoa ja annosten hinnat vaihtelivat viidestä yhdeksään euroon.
Me päädyimme molemmat ottamaan alkuun Smörin fenkolisuolattua kirjolohta. Annoksen hinta oli kuusi euroa ja se oli kauniin ulkonäkönsä lisäksi erittäin maukas.
Alkuruoan jälkeen sisko otti Wood & Fire Craft Pizzan, lammas savujogurtilla ja itse päädyin maistamaan Mex-Mexin lammastacoja. Pizza maksoi kuusi euroa ja tacot seitsemän. Juomat valittiin ruokien mukaan ja ne sopivatkin hyvin yhteen.
Täytyy muutenkin mainita, että juomien esittelijät/myyjät olivat kaikki erittäin iloisia, ja kun ihmisiä oli liikkeellä suht vähän oli hyvin aikaa jutella hieman kauemmin eri juomavaihtoehdoista.
Venekatoksesta löytyi mm. Samppanjabaari, Kimito Brewing eli Kemiössä pantua käsityöläisolutta, Brinkhall’s Sparkling, Helsinki Distilling Company, Kuura Siideri ja alkoholittomia Bornemannsin mehustamon tuotteita, joiden pullot olivat erittäin kauniita ja kiinnittivät huomion. Alkoholittomia cocktaileja löytyi myös Mocktail- baarista. Näin osan mainitakseni, joten tarjontaa oli todella mukavasti.
Alueella kahvia tarjosi Kaffillari, jonka viereltä löytyi Leipomo Grynin herkullisen näköisiä tuotteita. Kaffillarin toisella puolella oli MBakeryn koju, jonka savuavia jäätelöitä oli pakko maistaa. Savuefekti oli hauska ja siinä myyjän kanssa höpötellessä kuvan ottaminen meinasi kokonaan unohtua. Minun kupistani löytyi vadelma- ja lakritsijäätelöä ja siskon kupista vadelmaa ja suklaata.
Toivottavasti tapahtuma nähdään monena tulevana vuotena. Me ainakin viihdyimme ja nautimme. Kiitos järjestäjille, nähdään ensi vuonna.
Tapahtuman viralliset nettisivut löydät; täältä.