Uunibataatit kikherneillä

IMG_9971.JPG

Tein tänään lounaaksi uunibataatteja ja niistähän tuli niin hyviä, että päätin tulla laittamaan ohjeen tännekin muistiin. Jo pelkkä tuo täyte oli mielestäni niin hyvää, että taidan tehdä sitä ensi kerralla kaksinkertaisen määrän, lorauttaa ylimääräisen täytteen joukkoon hieman enemmän kaurakermaa ja tarjoilla sen seuraavana päivänä riisin kanssa.

Herkullista viikonloppua kaikille!

IMG_9969.JPG

Uunibataatit kikherneillä (2-4:lle)

  • 2 bataattia (yht. 700g)
  • oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 1/2 dl keitettyjä kikherneitä
  • mausteet; 1 tl currya, 1/2 tl kurkumaa, 1 tl paprikajauhetta, 1/4 tl juustokuminaa, 1/2 tl sambal oelek chilitahnaa, mustapippuria ja suolaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1 1/2 dl juustoraastetta (luomu maasdam, tai jotain muuta melko voimakasta juustoa)

 

  1. Pese ja halkaise bataatit. Laita bataatit uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä halkaistujen bataattien päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Laita bataatit uuniin 200 asteeseen noin 35 minuutiksi (aika riippuu bataattien koosta), ja tee sillä aikaa täyte.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Lorauta paistinpannulle noin kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja freesaa sipuleita hetki.
  4. Siirrä paistinpannu pois levyltä ja sekoita joukkoon keitetyt kikherneet, mausteet, kaurakerma sekä 1/2 dl juustoraastetta.
  5. Nosta pehmenneet bataatit pois uunista ja kaavi bataattien sisus leikkuulaudalle (koko sisustaa ei tarvitse alkaa kaapia, reunoille on hyvä jättää hieman). Leikkaa bataattien pehmeä sisus hieman pienemmiksi paloiksi ja sekoita se täytteen joukkoon.
  6. Täytä bataattien kuoret täytteellä ja ripottele bataattien päälle loppu juustoraaste.
  7. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

koti ruoka-ja-juoma